27 април, 2024

Това е важен момент, в който след дълъг период ще се постигне баланс между защитата на инвеститорите и достъпа до пазара

Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC) направи историческа стъпка, като позволи листването и търгуването с няколко спот биткойн борсово търгувани фондове. Решението идва след дълъг период на колебания от страна на ръководството на вече бившия председател Джей Клейтън и се определя като забележителна промяна в позицията на SEC по отношение на цифровите активи.

Този обратен ход идва след неотдавнашно решение на Апелативния съд на окръг Колумбия, САЩ. Комисията отнесе множество критики, заради това, че не е предоставила достатъчно ясно обяснение за отхвърлянето на предлаганите от Grayscale ETP*. Това е и основната причина Комисията да преразгледа позицията си и да се стигне до решението за одобрение на новите листвания на ETP.

От SEC ясно подчертават, че това одобрение е строго ограничено до ETP, които притежават биткойн, и не означава одобрение на биткойн или други криптоактиви.

Комисията остава “неутрална по отношение на заслугите”, отбелязвайки, че основният ѝ фокус в момента е осигуряването на защита на инвеститорите и обществения интерес съгласно насоките на Закона за борсите и неговите разпоредби.

Прочетете цялата новина на DevStyleR.ioSEC Approves Listing of Spot Bitcoin ETPs Amidst Strict Regulatory Measures

*AI изображение @ DeepInfra


Гледайте Втори Епизод “ИТ Индустрията във Варна – Компании, Кариера, Бъдеще” от документалната поредица The BIG TECH на DevStyleR.

Слушайте подкастa на DevStyleR “Може ли да се доверим на Cloud Provider”.

Следвайте ни във Facebook, Instagram, LinkedIn и YouTube.

Не пропускайте:
1. Над 75% от родителите искат закон за одобрение на приложения, които децата теглят
2. X стартира P2P плащания през 2024 г., превръщайки се в „приложение за всичко”
3. Акад. Атанасов със световно признание от престижния IEEE

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR