27 април, 2024

Morning Consult проведе национално проучване от името на Meta сред родители в САЩ на деца под 18-годишна възраст, за да разбере какво е мнението им за създаване на закон за задължително родителско одобрение при изтегляне на приложения от деца под 16-годишна възраст.

Проучването има за цел също и да определи кой от двата начина – “App Store” или “Apps” е по-сигурен и по-лесен за родителите да дадат своето одобрение.

Ето и резултатите от проучването

По-голямата част от участниците (79%) в проучването подкрепят идеята да се създаде закон, който да изисква предварително одобрение от страна на родителите, когато децата им теглят определено приложение.

– Четирима от всеки петима родители (79%) подкрепят закон, който изисква родителско одобрение за деца под 16 години преди да теглят приложения.

Това законодателство се подкрепя от два типа родители – родители с демократични възгледи (81%) и родителите с републикански възгледи (79%).

Meta Morning Consult се допита до родителите в проучването и коя е най-подходящата възраст, на която децата им (някои от тях вече тийнейджъри) могат да изтеглят избрано от тях приложение, без да се налага одобрението на поне един от двамата родители.

Родители в САЩ споделят общо мнение

Отговорите отново бяха близки на предходните като 55 % от родителите подкрепят идеята лицата под 16-годишна възраст да нямат право да теглят приложения без родителско разрешение.

Родителите с демократични възгледи, от които 54% и родителите с републикански възгледи, от които 56% също се обединяват в идеята за предварително одобрение от страна на поне единия родител, преди непълнолетното лице да изтегли приложението, което иска.

Повече подробности около проучването прочетете на DevStyleR.ioOver 75% of parents want law to approve apps kids download


Гледайте Втори Епизод “ИТ Индустрията във Варна – Компании, Кариера, Бъдеще” от документалната поредица The BIG TECH на DevStyleR.

Слушайте подкаста на DevStyleR “Може ли да се доверим на Cloud Provider”.

Следвайте ни във Facebook, Instagram, LinkedIn и YouTube.

Прочетете още:
1. Губернаторът на Пенсилвания Интегрира ChatGPT в Администрацията на Щата
2. Остава по-малко от месец до Plovdiv Game Jam 2024
3. Големият ъпгрейд на Wi-Fi е вече тук

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR