27 април, 2024

Остава по-малко от месец до 11-тото издание на най-голямото отворено гейминг събитие в България Plovdiv Game Jam, което събира на едно място ентусиасти, професионалисти и студиа от сферата на компютърните игри.

Събитието е част от Global Game Jam – световноизвестна инициатива с над 800 локации из целия свят и ще се състои от 26-ти до 28-ми януари.

В рамките на един уикенд геймъри с общи интереси се събират, за да създават свои собствени дигитални или настолни игри. Петък е ден за лекции, а вечерта ще бъде обявена глобалната тема, по която трябва да бъдат създавани игрите. Следват 48 часа нон-стоп маратон на изработка на самите отборни проекти – били те дигитални или физически (бордови) игри. Накрая – в неделния ден, всеки екип ще представи своята завършена игра пред публиката.

Събитието е безплатно и напълно отворено за всеки заинтересован човек. Организаторите на събитието обещават за голяма доза забавление и добро настроение, както и кетъринг, гигабитов интернет и среща с ментори от големи гейминг компании, които ще водят интересни лекции по различни теми.

Plovdiv Game Jam обединява хора от всякакви индустрии, любители на гейминга

Забавлявайте се заедно с приятели, сформирайте звезден отбор и представете своята игра пред публиката. Plovdiv Game Jam e събитие насочено към гейминг общността и фокусирано върху сътрудничеството между всякакви специалисти – от художници, през програмисти и музиканти, до гейм дизайнери. В 11-тото поредно издание на Plovdiv Game Jam отново ще присъстват ментори и лектори от големи български гейм компании.

Каква ще бъда темата?

Тазгодишната тема на Plovdiv Game Jam ще бъде обявена на 26-ти януари, след което разработката на игрите стартира с пълна сила. Ще създавате и ще се забавлявате заедно, а всичко необходимо ще бъде предоставено на място. Домакин ще бъде Технически университет София – филиал Пловдив. Събитието ще се предава на живо в световен мащаб, заедно с останалите международни локации от Global Game Jam. Официални платформи за излъчване са Twitch, YouTube и Facebook.

Plovdiv Game Jam е отворено събитие, подходящо за всеки, който се интересува от бордови или видео игри – професионалисти, студенти или просто хора с афинитет към видеоигрите


Гледайте Втори Епизод “ИТ Индустрията във Варна – Компании, Кариера, Бъдеще” от документалната поредица The BIG TECH на DevStyleR.

Слушайте новия подкаст на DevStyleR “Може ли да се доверим на Cloud Provider”.

Следвайте ни във Facebook, Instagram, LinkedIn и YouTube.

Прочетете още:
1. Роджър Чандлър, вицепрезидент в Intell, приветства новите гейминг лаптопи на Acer за 2024
2. Акад. Атанасов със световно признание от престижния IEEE
3. Ерик Куо, генерален мениджър в MSI представи AI-лаптопи и първата портативна гейм конзола

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR