27 април, 2024

MSI представи най-новите линии от лаптопи с AI възможности и вграден NPU(Neural Processing Unit) в процесорите Intel Core Ultra по време на CES 2024.

Eric Kuo, Изпълнителен вицепрезидент & Генерален мениджър на подразделението за преносими компютри в MSI

“Въодушевени сме да се впуснем в дебрите на AI, особено предвид все по-ключовата му роля в днешно време. MSI винаги се стреми да изпревари вълната и с новите ни лаптопи с AI възможности отново затвърждаваме позицията си на марка, която взима под внимание нуждите на потребителите си”, каза Eric Kuo, Изпълнителен вицепрезидент & Генерален мениджър на подразделението за преносими компютри в MSI.

Портфолиото се разширява с включването на 14-то поколение HX процесори в линиите от масови модели за гейминг и за създатели на съдържание, всички снабдени с графични карти RTX40 с пълна мощност и водещи в класа 6 вентилационни отвора за разсейване на топлината, които осигуряват потапяща игра и плавно създаване на съдържание.

Компанията анонсира още иновативно портативно устройство за игри, Claw, първата мини конзола с Intel Core Ultra процесор.

MSI пусна и серията от 18” лаптопи с 14-то поколение Intel HX процесори и най-големите термични модули с изпарителна камера, които се считат за най-мощните в света.

Michelle Johnston Holthaus, Изпълнителен вицепрезидент и генерален мениджър, Client Computing Group, Intel

“Горди сме да си партнираме с MSI, за да предложим несравнимо преживяване на потребителите по целия свят. Новият MSI Claw е вълнуващо ново гейминг устройство с Intel Core Ultra процесор, който осигурява несравнимо игрово преживяване, на което всеки може да се наслади навсякъде и по всяко време. А MSI Titan 18 HX, захранван от новите процесори Intel Core HX 14-то поколение, предлага едно от най-завладяващите геймърски преживявания, които са възможни. С пускането на тези нови процесори даваме на геймърите, създателите и професионалистите изчислителната мощ, от която се нуждаят и очакват от Intel и MSI.” – Michelle Johnston Holthaus, Изпълнителен вицепрезидент и генерален мениджър, Client Computing Group, Intel.

Intel Core Ultra: създаден за интензивни AI задачи

Най-новите лаптопи MSI с новите процесори Intel Core Ultra са проектирани за активна работа с AI натоварвания. Тези процесори разполагат с отделен Neural Processing Unit (NPU), оптимизиран за AI задачи и са произведени с чисто новия процес Intel 4. Low Power Efficient (LPE) ядрата на Core Ultra гарантират минимално потребление на енергия за рутинни задачи, което увеличава живота на батерията. В допълнение, интегрирането на ARC графика в Core Ultra предлага повече от двойно увеличение на графичната производителност за ват в сравнение с предишни поколение и поддържа не само стандартни офис приложения и стрийминг, но и лек гейминг и редактиране на съдържание.

Процесорът Intel Core i9 (14-то поколение, серия HX): създаден за отзивчиви AI приложения

MSI представя нова серия от високопроизводителни лаптопи, снабдени с 14-то поколение Intel Core HX процесори – най-мощните мобилни процесори до сега, които са идеални за AI задачи, изискващи бърз отговор, ниско тегло и ниска латентност. Тези процесори достигат безпрецедентна честота от 5.8 GHz – най-високата за мобилен процесор. Допълнително подобрени с ексклузивния Intel Application Optimizer за оптимизация на потоците в игрите, тези лаптопи MSI предлагат несравнима производителност за потапящ гейминг и взискателни създатели на съдържание.

NVIDIA GeForce RTX GPU: създадени за изискващ производителност AI

NVIDIA GeForce RTX в лаптопите MSI са създадени за AI ерата. Базирани на водещата индустриална архитектура на NVIDIA Ada Lovelace, RTX GPU-тата предлагат AI-управляван DLSS 3 и реалистични виртуални светове с помощта на пълни възможности за проследяване на лъчите. Специализираните AI Tensor Cores осигуряват върхова производителност и възможности за трансформиране за AI в игрите, за създаване, ежедневна продуктивност и други. С RTX се отключва потенциала на AI на Windows PC-тата още днес.

MSI AI Software Suite: AI Engine, AI Artist, & AI Noise Cancellation Pro

MSI предлага не само готов за AI хардуер, но пуска и ексклузивен, базиран на AI софтуер за пълно навлизане в ерата на изкуствения интелект. AI Engine подобрява потребителското преживяване като автоматично оптимизира настройките на лаптопа като дисплей, звук, профили на захранване и подсветката на клавиатурата в зависимост от използваното приложение и така гарантира потапящо забавление и ефективно създаване на съдържание.


Гледайте Втори Епизод “ИТ Индустрията във Варна – Компании, Кариера, Бъдеще” от документалната поредица The BIG TECH на DevStyleR.

Слушайте новия подкаст на DevStyleR “Може ли да се доверим на Cloud Provider”.

Следвайте ни във Facebook, Instagram, LinkedIn и YouTube.

Прочетете още:
1. Акад. Атанасов със световно признание от престижния IEEE
2. Redis отваря офис в България, спешно открива 75 работни места
3. Google работи по усъвършенствана версия на Bard

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR