28 април, 2024

Генералният мениджър на преносими компютри в Acer Джеймс Лин обяви пускането на серия от мощни лаптопи за игри, водени от обновените модели на Predator Helios 18 и Predator Helios 16. От компанията представиха и новия лаптоп за игри Predator Helios Neo 18, както и важни актуализации на Predator Helios Neo 16.

“Развълнувани сме да представим новата гама гейминг лаптопи Predator Helios за 2024 г. Тя комбинира върхова производителност, усъвършенствани термични възможности и изключителни екрани. С Intel Core процесори от 14-о поколение HX-серия, устройствата предоставят подобрени възможности и са готови за нови приключения в света на игрите”, сподели Джеймс Лин.

Вицепрезидентът и генерален мениджър на Enthusiast PC & Workstation в Intel Роджър Чандлър приветства новата гама лаптопи, споделяйки, че те извличат максималната производителност от новите процесори Intel Core от 14-о поколение HX-Series.

Роджър Чандлър, вицепрезидент и генерален мениджър на Enthusiast PC & Workstation в Intel

“Новият Acer Predator Helios представлява красив лаптоп, който действително извлича максималната производителност от нашите нови процесори Intel Core от 14-о поколение HX-Series. Усъвършенстваните термични технологии на Acer поддържат процесорите добре охладени и бързи. Тяхното съчетание с голям избор от екрани, памет и опции за съхранение, превръщат Predator Helios 16 и 18 в чудесен избор за геймъри и творци”, споделя Роджър Чандлър, вицепрезидент и генерален мениджър на Enthusiast PC & Workstation в Intel.

Новите модели разполагат с последните процесори Intel Core от 14-о поколение и графични процесори от серия NVIDIA. GeForce RTX 40. Технологията DLSS 3.5 и NVIDIA Advanced Optimus поддържат усъвършенствано лъчево проследяване и оптимизирано използване на енергията.

Отличителната черта на графичните процесори от серия RTX

Графичните процесори от серия RTX се отличават с AI Tensor Cores, които предоставят изключителна производителност и ускорение с изкуствен интелект в разнообразни творчески приложения. Те осигуряват и ултраефективна производителност, което се отразява в бързи и впечатляващи игрови изживявания и приложения. Лаптопите Predator разполагат с опцията Copilot в Windows 11 и специален бърз клавиш Copilot с лесен достъп до функциите за подпомагане на задачите, захранвани изкуствен интелект. Те идват с един месец Xbox Game Pass Ultimate със стотици популярни заглавия на игри.

Гейминг изживяване без аналог

Геймърите, които търсят конкурентно предимство, ще бъдат развълнувани от лаптопите Predator Helios 18 и Predator Helios 16. Те разполагат с опции за завладяващи Mini LED панели, сменяем механичен превключвател MagKey 3.0 за по-кратък ход на клавишите, време за реакция и светкавично бързи мрежови скорости с Wi -Fi 7 съвместимост.
Заедно с най-добрите спецификации и функции за игри, двойката нови лаптопи Helios Neo примамват ентусиастите да се впуснат в следващото приключение към стихията на Predator. Те могат да декодират скритите послания на техните елегантни анодизирани за устойчивост на корозия и износване, повърхности.

Геймърските лаптопи – обединени от едно

Всички геймърски лаптопи използват 5-о поколение AeroBlade 3D вентилаторна технология, за да поддържат лаптопите охладени, когато работят под напрежение. Технологията за намаляване на шума PurifiedVoice™ 2.0 на Acer.

Лаптопите Predator Helios 18 и Predator Helios 16

Геймърите ще бъдат напълно ангажирани да изследват игровите възможности на впечатляващите екрани на лаптопите Helios, осветени със забележителна яркост и живи цветове. Хипнотизиращо шоу от цветове се простира отвъд екраните, демонстрирайки динамични RGB светлинни ефекти върху логото на лаптопите Predator, осветителната лента Infinity Mirror отзад и персонализиращите се клавиатури с LED подсветка.

Светлинните ефекти и цветовете на логото на капака и RGB за всеки клавиш, могат да бъдат персонализирани с помощта на най-новото приложение All-in-One PredatorSense™, което също така функционира като център за контрол и наблюдение за режима на работа на лаптопите и настройките на вентилатора.

Лаптопите Predator Helios 16 и Predator Helios 18 се предлагат с най-новите функции на сензорната технология. Новият MagKey 3.0 е инсталиран на жизненоважните WASD бутони на лаптопите с два допълнителни комплекта за персонализиране. MagClick разполага с патентован сменяем механичен превключвател, който позволява на геймърите да се наслаждават на впечатляващи звуци от отчетлива механична тактилна обратна връзка и по-бързо време за реакция при всяко натискане на клавишите.

MagSpeed ​​съчетава естетиката на скоростомера с живо LED осветление отдолу, за да добави още по-приятни ефекти. За отлична комуникация по време на игра, лаптопите използват тройния микрофон на Acer PurifiedVoice 2.0 и технологията за намаляване на шума с изкуствен интелект, която филтрира нежеланите фонови звуци, както и уеб камерата с изкуствен интелект, снабдена с решението на Acer PurifiedView™ за ясни картини и изображения.

Лаптопите Predator Helios Neo 18 и Helios Neo 16

Захранвани от нов оптимизиран процесор Intel Core i9 14900HX, съчетан с графични процесори NVIDIA GeForce RTX 4070 с максимална графична мощност от 140 W2 в режим Turbo, гейминг лаптопите Helios Neo позволяват на страстните фенове да правят повече отвъд игрите и творчеството. Комбинацията от технологията AeroBlade 3D от 5-о поколение, термична паста с течен метал и векторни топлинни тръби за ефективен пренос гарантират, че максималната мощност на лаптопите се поддържа навсякъде.

Лаптопите Helios Neo 18 и Helios Neo 16 демонстрират зашеметяващи визуализации на своите WQXGA (2560 x 1600) IPS екрани с 240 Hz честота на опресняване, 3 ms време за реакция и покритие за 100% DCI-P3 цветова гама. Техните панели идват с технологията NVIDIA Advanced Optimus и G-SYNC за динамично увеличаване на скоростта на кадрите.

Същевременно гарантират намаляване на забавянето въз основа на заредени игри и приложения.


Гледайте Втори Епизод “ИТ Индустрията във Варна – Компании, Кариера, Бъдеще” от документалната поредица The BIG TECH на DevStyleR.

Слушайте новия подкаст на DevStyleR “Може ли да се доверим на Cloud Provider”.

Следвайте ни във Facebook, Instagram, LinkedIn и YouTube.

Прочетете още:
1. Акад. Атанасов със световно признание от престижния IEEE
2. Ерик Куо, генерален мениджър в MSI представи AI-лаптопи и първата портативна гейм конзола
3. Redis отваря офис в България, спешно открива 75 работни места

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR