28 април, 2024

Wi-Fi Alliance вече официално сертифицира устройства, които поддържат Wi-Fi 7 – следващото поколение безжичен домашен интернет, съобщава The Verge.

Със сертифицирането се гарантира, че устройствата с Wi-Fi 7 ще си взаимодействат, като тази година се очаква да видим нови технологични продукти като телефони, лаптопи и рутери, които са с много по-висока скорост на Интернет.

Wi-Fi 7 represents a big speed boost over Wi-Fi 6E. // Image: Wi-Fi Alliance

От съобщението на Wi-Fi Alliance става ясно, че Wi-Fi 7 ще бъде по-добър от съществуващите стандарти за неща като стрийминг с висока пропускателна способност и безжични игри с ниска латентност, а това е от решаващо значение, тъй като виртуалната реалност продължава да набира популярност.

Кевин Робинсън, главен изпълнителен директор на Wi-Fi Alliance, заяви пред The Verge, че Wi-Fi 7 е “първото поколение, създадено от нулата” за честотната лента 6 GHz – по-бързата и по-широка част от безжичния спектър, използвана за първи път от устройствата Wi-Fi 6E.

Повече подробности прочетете на DevStyleR.ioThe big Wi-Fi upgrade is here


Гледайте Втори Епизод “ИТ Индустрията във Варна – Компании, Кариера, Бъдеще” от документалната поредица The BIG TECH на DevStyleR.

Слушайте подкаста на DevStyleR “Може ли да се доверим на Cloud Provider”.

Следвайте ни във Facebook, Instagram, LinkedIn и YouTube.

Прочетете още:
1. Redis отваря офис в България, спешно открива 75 работни места
2. Потенциалът на Изкуствения Интелект в Gaming Индустрията
3. Най-важно е студентите да грабят с пълни шепи от познанията на преподавателите

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR