29 април, 2024

Intel съобщи, че създава нова независима компания, която ще се занимава със софтуер за изкуствен интелект и ще бъде подкрепена от мениджъра на цифрови активи DigitalBridge Group (DBRG.N) и други инвеститори, предава Reuters.

От компанията не коментираха стойността на сделката или дали ще запазят мажоритарен дял в новото предприятие. От тяхно изказване става ясно, че фирмата ще има независим съвет на директорите и производителят на чипове ще остане акционер.

Използвайки един от собствените си суперкомпютри, Intel разработи генеративна система за Изкуствен интелект, която може да чете текст и изображения, като използва комбинация от технологии с отворен код и вътрешно разработени технологии.

След това Intel модифицира тази система, за да работи в собствените центрове за данни на BCG, за да помогне за решаване на проблемите на BCG, свързани с поверителността и сигурността.

Повече подробности около новината прочетете на DevStyler.ioIntel Creates Independent Artificial Intelligence Company


Гледайте Втори Епизод “ИТ Индустрията във Варна – Компании, Кариера, Бъдеще” от документалната поредица The BIG TECH на DevStyleR.

Слушайте новия подкаст на DevStyleR “Може ли да се доверим на Cloud Provider”.

Следвайте ни във Facebook, Instagram, LinkedIn и YouTube.

Прочетете още:
1. Най-голямата звезда на YouTube “захапа” Илон Мъск
2. Христо Иванов: Приложения за телефон – това е бъдещето
3. Петте най-големи технологични истории за 2023

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR