27 април, 2024

Трансформиращата сила на изкуствения интелект е наистина очарователна. От прогнозирането на поведението на клиентите до революцията в начина, по който пишем, колосалните възможности на ИИ за обработка на данни и прогресивното учене значително улесниха хората при изпълнението на редица задачи.

Днес ще навлезем в сферата на инструментите за ИИ за потребителите на Mac и ще ви представим списък с приложения, които повишават креативността, продуктивността и цялостното удобство.

Преди да се запознаем с подробностите, нека разберем защо използването на AI в устройствата Mac е от съществено значение. Усъвършенстваните възможности на ИИ, като например обработката на естествен език (NLP) и автоматизацията, се съчетават безпроблемно с екосистемата на Mac. Потребителите на Mac могат да се възползват от приложенията на ИИ в области като чатботове, цифрови асистенти и управление на работния процес/проектите, като по този начин подобряват цялостното си компютърно преживяване.

Топ 7 Инструмента за изкуствен интелект за 2024

TypingMind

Приложението предлага специализирана библиотека с подкани и въвежда AI герои като “Стоящ комедиант” или “Академичен изследовател” за различно взаимодействие. TypingMind гарантира неприкосновеността на личния живот, като съхранява вашия API ключ на сигурно място на вашия компютър.

Elephas

Elephas e асистент за писане с изкуствен интелект, който се интегрира безпроблемно в приложения за Mac, iPhone и iPad. Това елиминира необходимостта от превключване между приложенията или използване на браузър, като осигурява плавен работен процес. Заслужава да се отбележи неговата функция, наречена Super Brain, която централизира вашата база от знания, като извлича данни от различни източници като PDF файлове, уеб страници и платформи като Notion и Obsidian. Elephas позволява провеждането на интерактивни чатове в рамките на вашия набор от данни.

Craft

Craft се отличава като изключителен инструмент за водене на бележки, сътрудничество и продуктивност, признат за Mac приложение на годината в наградите на Apple App Store Best of 2021. Използвайки технологията GPT-3, асистентът с изкуствен интелект на Craft помага при преодоляването на писателския блок, генерирането на идеи за съдържание, обобщаването на дълги документи и опростяването на сложни доклади. ИИ на Craft коригира правописа и граматиката, превежда текст на няколко езика и извлича информация във формат въпроси и отговори, като повишава цялостната ефективност на писането.

Кои са останалите приложения разберете на DevStyleR.io – For Mac Fans: Top 7 AI Tools for 2024


Гледайте Втори Епизод “ИТ Индустрията във Варна – Компании, Кариера, Бъдеще” от документалната поредица The BIG TECH на DevStyleR.

Слушайте новия подкаст на DevStyleR “Може ли да се доверим на Cloud Provider”.

Следвайте ни във Facebook, Instagram, LinkedIn и YouTube.

Прочетете Още:
1. Какво е общото между LED таблетите и масажа?
2. Христо Иванов: Приложения за телефон – това е бъдещето
3. ИТ Компаниите се Включиха в Редица Благотворителни Кампании по Коледа

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR