28 април, 2024

Коледа е един от най-светлите и красиви празници. Коледа е символ на уют, топлина и доброта. Коледа е времето, което тайно ни напомня, че трябва да бъдем по-добри и по-сплотени.

Коледният дух превзе и българските компании в технологичния сектор у нас. За поредна година те подкрепиха различни благотворителни кампании, с които показаха отново, че освен професионалисти, носят и добри сърца.

В благотворителни базари и кампании се включиха редица #tech компании.

Започваме с благотворителния базар, организиран от София Тех Парк в партньорство с Bosch – “Коледа с кауза“, който е в подкрепа на утвърдени организации, които работят за професионалната реализация на хора в неравностойно положение, за равни възможности и шанс за всички, организации в защита на животните и работещи в областта на екологията.

Екипът на HRS Bulgaria се присъедини към благотворителната инициатива на НПО “Операция: Плюшено Мече” и превърна офиса на компанията в Коледен базар, с който да допринесе още повече за коледния дух и доброто празнично настроение.

 

И тази година Борика АД застана зад Фондация “Нашите недоносени деца”, като отвори офисите си в София за благотворителния базар в подкрепа на кампанията. Само за няколко часа, сумата, която успяха да съберат от коледния базар е на стойност около 2900 лв., като според компанията тази Коледа са подобрени всички рекорди, постигнати през годините на базара.

 

Тази Коледа SAP Labs Bulgaria отново организираха своята благотворителна коледна закуска в подкрепа на две кампании – НПО “Операция: Плюшено Мече” и Фондация “Нашите недоносени деца”.

 

Екипът на Musala Soft също се присъедини към благотворителните кампании “НЕ СИ САМ” и “С вяра в доброто – Подари надежда”. Освен това компанията раздаде и десетки книги на местно читалище.

 

Професионалистите от Mobile Wave Solutions станаха част от благотворителната Операция “Плюшено Мече” и успяха да направят празниците вълшебни за децата от Центъра за настаняване от семеен тип “Надежда” в град Дупница.

 

Тази година Коника Минолта България организираха своя първи благотворителен базар, а със средствата от него ще подкрепят организациите – Фондация “Нашите недоносени деца” и Живот със Синдром на Даун / Life with Down Syndrome.

 

Updatа One организираха благотворителен обяд в подкрепа на “Cedar Foundation” – българска неправителствена организация, която осигурява специализирана терапия за деца и младежи в неравностойно положение.

 

Delasport Ltd. бяха домакини на благотворителен брънч за набиране на средства за Приюта за мечки в Белица, България.

Luxoft Bulgaria също организираха празничен благотворителен базар, като средствата са предназначени за подпомагане на ЗЛАТО Фондация #GOLD и за майка с болно дете от Ловеч, България.

 

KBC Global Services също организираха благотворителен базар, а събраните средства от него ще отидат при малките бойци Симон и Артур.

Коледният благотворителен обяд на Sirma Careers е ежегодна традиция, в която служителите носят домашно приготвени ястия и ги продават един на друг. Събраните средства от обяда ще дарят на приемно семейство, което подкрепят вече повече от 15 години.

 

“Животът се гради с това, което даваме.” Днес решихме да дадем – Вяра, Надежда, Любов – на напълно непознати хора. Не на един или двама. Почти 400. Защо? Защото най-малките прояви на доброта могат да окажат най-голямо въздействие.” С тези думи започва постът във Facebook на Илияна Колева, която е част от DXC Technology Bulgaria. Илияна, заедно с други нейни колеги решават да зарадват стотици непознати хора в нужда.

Екипът на Flutter International участва в доброволческа мисия в Центъра за подкрепа на Свети Винсент в Лийдс, а екипът на компанията в София организира благотворително събитие, на което се демонстрираха кулинарните умения на служителите, като със събраните средства от него подкрепиха благородна кауза.

 

Коледният благотворителен базар на PHOENIX Pharma Bulgaria е традиция за компанията. Тази година те подкрепят декемврийската кауза на Един Процент Промяна в подкрепа на 108 самотни възрастни хора и хора с умствена изостаналост.

За 5-та година технологичната компания DIGITALL подкрепя инициативата „Коледни звездички“, организирана от Фондация „Подкрепа за Малки и Големи“. Инициативата подкрепя деца със специални потребности, които използват услугите на различни домове за медико-социални грижи, центрове за настаняване от семеен тип, дневни центрове за деца с увреждания, защитени жилища за жени и деца преживели насилие, недоносени бебета със забавяне. Тази година служителите на DIGITALL зарадваха 200 деца, като им изпратиха желаните коледни подаръци.

Компанията организира и благотворителни базари в офисите си в София, Пловдив, Варна и Бургас, а събраните средства ще бъдат дарени също за каузи в подкрепа на деца със специални потребности.

 

Екипът на DevStyleR ви пожелава Весели празници! Бъдете здрави и винаги помнете, че няма по-висок човек от този, който се е навел да помогне!


Гледайте Втори Епизод “ИТ Индустрията във Варна – Компании, Кариера, Бъдеще” от документалната поредица The BIG TECH на DevStyleR.

Слушайте новия подкаст на DevStyleR “Може ли да се доверим на Cloud Provider”.

Следвайте ни във Facebook, Instagram, LinkedIn и YouTube.

Прочетете Още:
1. ТОП 10 компании в категория “ТОП Софтуерна Компания 2023” – Временна класация
2. Топ 10 Професионалисти в категория „ТОП HR, Маркетинг и PR Мениджъри“ – Временна класация
3. ТОП 10 професионалисти в категория „ТОП Мениджър 2023“ – Временно класиране
4. Временно класиране: Ето кои са ТОП 10 в категория “ТОП Софтуерен Специалист 2023”
5. Мениджмънт срещу лидерство: Има ли граница между лидер и шеф?

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR