29 април, 2024

На пръв поглед това са две коренно различни понятия, но…

“Златният век на технологиите” настъпва. Всяка една сфера около нас се дигитализира. Иновациите ни заобикалят и правят живота ни по-лесен, а ежедневието по-приятно. Внедряваме все повече “умни” джаджи, които контролираме дистанционно и така работата става по-приятна за вършене. От умни перални и прахосмукачки до роботчета, които ни носят поръчката в ресторанта. А защо и масажът да не бъде на съвсем различно ниво?

Масажистът все по-активно се заменя с масажен стол, защото е по-лесно, по-достъпно и спестява време

Технологичния прогрес в наши дни ни позволява да управляваме собствен “домашен масажист” само с няколко докосвания. Komoder разработва високотехнологични масажни столове, които позволяват да бъдат управлявани с команди на таблет.

Например масажният стол FOCUS III се управлява с помощта на LED таблет, позволяващ лесен достъп до всички налични функции по време на масажните програми. Чрез сканиране на потребителя този стол избира най-подходящия тип масаж от голямата палитра от техники.Този тип столове имат автоматична система за разпознаване на раменете и разполагат краката в правилната позиция посредством същата технология. След няколко минути масажът се персонализира.

Таблетът на този стол отвежда потребителя до 4 вида пневматичен масаж:

  • Масаж на раменете;
  • Масаж на ръцете;
  • Масаж на дланите;
  • Масаж на прасците.

Регулирането на интензитета може да се настрои на 3 нива.

Впечатляващото в този модел не е само таблета. За първи път се среща позиционираната отдясно система за сканиране и отчитане на здравословното състояние. Може да се следи сърдечна честота, оксигенацията на кръвта и индекс за измерване на умората.

LED таблетите са полезни и за здравето

Използвайки таблета, могат да се активират отрицателните йони, които допринасят за повишаване на имунитета, концентрацията и работоспособността на цялото тяло.

Развитието на технологиите има за основна цел да направи както работата, така и почивката по-удобни и комфортни. Масажът също е важен за релаксацията, затова таблетите осигуряват удобството да имаш всичко на една ръка разстояние и да бъдат сортирани всички функции на стола без копчета, с меню и да бъдат по-подредени. Komoder свидетелства, че сблъсъкът на масажа с технологиите е не само естествен процес, а и полезна иновация. Тази идея за удобство, комфорт и висока технологичност продължава да се развива, да се откриват нови и нови модели и да създават нова “мода” в технологиите.

* Материалът е предоставен от 3CON.


Гледайте Втори Епизод “ИТ Индустрията във Варна – Компании, Кариера, Бъдеще” от документалната поредица The BIG TECH на DevStyleR.

Слушайте новия подкаст на DevStyleR “Може ли да се доверим на Cloud Provider”.

Следвайте ни във Facebook, Instagram, LinkedIn и YouTube.

Прочетете Още:
1. Христо Иванов: Приложения за телефон – това е бъдещето
2. ИТ Компаниите се Включиха в Редица Благотворителни Кампании по Коледа
3. ТОП 10 компании в категория “ТОП Софтуерна Компания 2023” – Временна класация

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR