28 април, 2024

OpenAI спря акаунта на компанията майка на TikTok ByteDance след доклад, че китайската компания “тайно” използва GPT, за да изгради собствена конкурентна услуга за чатботове.

ByteDance е разчитала на интерфейса за програмиране на приложения на OpenAI или API “по време на почти всяка фаза от разработването” на своя продукт за изкуствен интелект, съобщава The Verge, като се позовава на вътрешни документи на компанията.

ByteDance изгражда свой собствен езиков модел – инструмент за изкуствен интелект, обучен на базата на безкрайни масиви от интернет данни – като част от “високоприоритетна” и “секретна” вътрешна инициатива, наречена “Проект Seed”.

В доклада се казва още, че ByteDance е използвала “GPT” на OpenAI както за обучение на своя модел, така и за оценка на неговото развитие.

Повече подробности около новината прочетете на DevStyleR.ioOpenAI suspended ByteDance’s account after suspicions of abuse

Гледайте Втори Епизод “ИТ Индустрията във Варна – Компании, Кариера, Бъдеще” от документалната поредица The BIG TECH на DevStyleR.

Слушайте новия подкаст на DevStyleR “Може ли да се доверим на Cloud Provider”.

Следвайте ни във Facebook, Instagram, LinkedIn и YouTube.

Прочетете Още:
1. Седем препоръки от Dale Carnegie за високоефективните TECH екипи
2. Мениджмънт срещу лидерство: Има ли граница между лидер и шеф?
3. Жената, която обиколи света, но избра да развива TECH бизнес в България

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR