27 април, 2024

Компанията за професионално развитие Dale Carnegie публикува резултатите от свое проучване, в което си поставя за цел да определи качествата, които отличават високоефективните екипи.

На базата на 2650 отговора от проучването, компанията споделя най-важните препоръки, които биха били от голямо значение при изграждането на високоефективен екип, който не само да изпълнява своите задачи и задължителния и да завършва проектите в срок, но и да се чувства щастлив и удовлетворен от това, което прави.

Определяне на ясна цел и визия
Екипите трябва да имат ясни цели, за да може всеки един професионалист от съответния екип да разбере как неговите собствени умения и задачи допринасят за общата картина.

Dale Carnegie препоръчва на лидерите да разделят големите цели на по-малки етапи, за да могат екипите да проследяват напредъка, да провеждат дискусии и да правят промени за подобряване на работата.

Преодоляване на различията във възприятията за продуктивност, удовлетвореност и култура между лидерите и служителите
Проучването се позовава на доклад на Microsoft, в който се твърди, че 87% от служителите се чувстват продуктивни на работното място, докато само 12% от изпълнителните директори смятат, че това е вярно. За да се преодолее тази разлика във възприятията, препоръката е да се подобри разбирането за това как отделните служители се чувстват на работното място. “Това разминаване може да бъде проблем, тъй като лидерите, отразявайки по-благоприятно мнение в много области, влияещи върху резултатите на екипа, могат да пропуснат ценни възможности за подобрение и да пренебрегнат истинските нужди на екипа”, пише в доклада.

Разберете какво удовлетворява екипа
Според доклада често има сходство между удовлетворението и високата ефективност. 89 % от високопроизводителните екипи са “много или изключително доволни” от своя екип, докато само 65 % от екипите, които не са високопроизводителни, чувстват същото.

Сред основните фактори за удовлетвореност от екипа са способността за сътрудничество, участието в групата и доверието. Качествата, които в най-голяма степен разделят екипите с високи и ниски резултати, включват възможности за растеж, сътрудничество и способност за споделяне на идеи.

Кои са останалите препоръки разберете на DevStyleR.ioSeven recommendations from Dale Carnegie for high-performing TECH teams


Гледайте Втори Епизод “ИТ Индустрията във Варна – Компании, Кариера, Бъдеще” от документалната поредица The BIG TECH на DevStyleR.

Слушайте новия подкаст на DevStyleR “Може ли да се доверим на Cloud Provider”.

Следвайте ни във Facebook, Instagram, LinkedIn и YouTube.

Не пропускайте да се абонирате за нашия седмичен бюлетин с най-важните новини от света на технологиите и ексклузивни интервюта с топ професионалисти ТУК.

Прочетете Още:
1. Какво компаниите искат да видят в CV-то на кандидата?
2. TECH темите, които трябва да прочетете
3. Най-важно е студентите да грабят с пълни шепи от познанията на преподавателите

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR