27 април, 2024

Технологичният свят е толкова вълнуващ и иновативен, че темите, които събира са по-обширни дори и от тези в света на модата или Lifestyle клюките. Хора от цял свят тръпнат в очакване да излезе нова технология, по-напреднала и по-иновативна, така както очакваха да разберат и за пола на бебето на Рири, а Интернет пространството е перфектното място, където те могат да изразят своето мнение или да обсъдят със свои съмишленици #tech въпросите и темите, за които медиите бързат да съобщят.

И дори да сме едва в началото на седмицата, нямаме търпение и не можем да дочакаме петък, за да ви представим кои са най-четените и обсъждани заглавия от технологичната индустрия през последната седмица, събрали безброй коментари от потребители в цял свят.

TECH темите, които трябва да прочетете

Новият Проект “Project Silica” на Microsoft съхранява данни върху стъклени плочи в продължение на 10 000 години

Microsoft Research, звеното за научноизследователска и развойна дейност на софтуерния гигант от Редмънд, тества съхранението на огромни количества данни върху стъклени плочи в рамките на футуристична инициатива, наречена “Проект Силика”. Ако тя бъде успешна, ще може да се използва за съхраняване на информация в продължение на хиляди години, без да се разгражда.

Хуманоидните роботи на Amazon ще освободят служители?

Amazon продължи неотдавнашната си тенденция за използване на роботи в своите складове, като въведе за пробен период хуманоидни роботи, за да изпълняват някои от най-обикновените, повтарящи се задачи, свързани с работата в един склад. Според говорител на Amazon тези хуманоидни роботи “освобождават служителите, за да доставят по-добре стоки за клиентите”.

Сексботовете с изкуствен интелект ще заменят човешките взаимоотношения? 

Оказва се, че не се нуждаем от човешко същество, ако искаме да общуваме с някого, а футуролозите прогнозират, че съвсем скоро хората може дори да не се нуждаят от други хора, за да осъществяват сексуален контакт.

Американците – готови да се разделят с част от заплатата си, за да работят от вкъщи?

Според Никълъс Блум, икономист от Станфордския университет, който е водещ в изследванията на дистанционната работа, един бъдещ служител ще се откаже от около 8 % от годишното си възнаграждение в полза на работа, която е частично или изцяло дистанционна.

“На 30 години съм и ми липсва старият Интернет” 

И въпреки че последният от посочените материали е вече на година, продължава да е сред най-четените и вълнуващи. Материал, който отключва въпроса “В какво се превърна Интернет днес?”

Това се питаме и ние. Какво е Интернет днес? Не сме ли Интернет ние, хората? Тези, които създават съдържание. Публикуват съдържание. И избират какво съдържание да консумират.

Обещаваме, че всяка седмица не само ще ви споделяме за топ темите от света на технологиите, но и ще бъдем по-внимателни с качеството на материалите, които подбираме и най-вече с тяхната достоверност. Защото ценим вашето време, а материалите, които сме ви избрали го заслужават.

Приятно четене!

Гледайте Втори Епизод “ИТ Индустрията във Варна – Компании, Кариера, Бъдеще” от документалната поредица The BIG TECH на DevStyleR.

Слушайте новия подкаст на DevStyleR “Може ли да се доверим на Cloud Provider”.

Следвайте ни във Facebook, Instagram, LinkedIn и YouTube.

Прочетете Още:
1. Какво компаниите искат да видят в CV-то на кандидата?
2. Най-важно е студентите да грабят с пълни шепи от познанията на преподавателите
3. Потенциалът на Изкуствения Интелект в Gaming Индустрията

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR