28 април, 2024

Всяко кариера започва с плахото подаване на CV. Да, силата на CV-тата е значителна и колкото и да не вярват някои в това, до голяма степен него зависи дали кандидатът ще бъде нает на съответната позиция.

И въпреки че едно от задължителните условия за добро CV е чистото и подредено оформление, коректността и искреността за това какви познания и умения има кандидатът, много често работодатели попадат на странни ситуации, разглеждайки CV-та, които привличат тяхното внимание по един по-различен начин.

Знаете, в повечето случаи мениджърите са тези, които разглеждат CV-тата на кандидатите и провеждат с тях интервютата за работа.

Именно поради тази причина DevStyleR се допита до мениджъри и представители на водещи фирми какво компаниите искат да видят в CV-то на кандидатите, както и кое е най-странното CV, което са получавали до този момент.

Отговорите, които са актуални и до днес, ще ви изненадат и ще събудят смесени чувства у вас, но и също ще ви помогнат да осъзнаете силата на CV-то и как то може да начертае кариерния ви път.

За да събудим любопитството ви ще ви издадем част от тях. Едни от най-странните CV-та, за които научаваме са CV на DJ Slash Entertainment за технологична позиция, както и полугол човек на фона на българското знаме. Звучи наистина странно, нали?

Кога обаче хуморът не е достатъчен, как трябва да реагира един мениджър на подобно CV и изисква ли голямата кариера високо ниво на професионализъм още от зародиш?

Ако искате да научите отговорите на всички тези въпроси гледайте уебинара на тема “Какво компаниите искат да видят CV-то на кандидата” и разберете кои са най-странните CV-та, които технологични компании у нас са получавали тук.

Гледайте Втори Епизод “ИТ Индустрията във Варна – Компании, Кариера, Бъдеще” от документалната поредица The BIG TECH на DevStyleR.

Слушайте новия подкаст на DevStyleR “Може ли да се доверим на Cloud Provider”.

Следвайте ни във Facebook, Instagram, LinkedIn и YouTube.

Прочетете Още:
1. Най-важно е студентите да грабят с пълни шепи от познанията на преподавателите
2. Може ли да Бъдеш Добър Програмист, когато Нямаш Основни Познания по Математика и Четене?
3. Вече не сме Евтина Дестинация, а сме Качествена Дестинация

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR