28 април, 2024

Илон Мъск отговори остро на рекламодателите в интервю, които напуснаха X, поради опасения за антисемитско съдържание. Забележките на Мъск, както съобщава Ройтерс, дойдоха, след като той по време на интервю за срещата на върха DealBook на New York Times сподели, че съжалява за туит на 15 ноември в Х, който подкрепя антиеврейски пост.

Мъск отново бе критикуван заради това, че на 15 ноември подкрепи невярно твърдение на потребител, който твърдеше, че евреите насърчават враждебност срещу белите хора, позовавайки се на конспиративната теория за “Голямото заместване”. Мъск определи този пост като най-лошия до момента в платформата X.

Отхвърляйки обвиненията в антисемитизъм, милиардерът се изправи срещу рекламодателите, които са напуснали X, като отхвърли идеята, че те могат да го изнудват, използвайки остър език по техен адрес, за да изрази позицията си. Една от компаниите, която спря рекламите си в бившия Twitter е Walt Disney и критиките на Мъск бяха ясно насочени към главния изпълнителен директор Робърт Айгър.

На фона на продължаващите спорове Мъск посети Израел и разгледа мястото на нападението на Хамас на 7 октомври. Той участва в излъчван на живо разговор с израелския министър-председател Бенямин Нетаняху на X, като потвърди твърдата си позиция срещу антисемитизма и речта на омразата в платформата.

Какво сподели още Илон Мъск и към кого бяха насочени острите критики разберете на DevStyleR.ioElon Musk Wished Companies That Left X to “Screw Up”

Гледайте Втори Епизод “ИТ Индустрията във Варна – Компании, Кариера, Бъдеще” от документалната поредица The BIG TECH на DevStyleR.

Слушайте новия подкаст на DevStyleR “Може ли да се доверим на Cloud Provider”.

Следвайте ни във Facebook, Instagram, LinkedIn и YouTube.

Прочетете Още:
1. “Плати за Своите Права”: Meta е Изправена пред Жалба, Заради Абонаментния си Модел
2. Amazon Пуска Бизнес Чатбот с Изкуствен Интелект
3. Социалните Мрежи като Абстиненция: Изповедта на Едно Момиче за Опитите за Самоубийство и Годините Депресия

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR