30 април, 2024

Amazon планира да пусне бизнес чатбот на име Q, задвижван от генеративен изкуствен интелект. Това стана ясно по време на конференцията AWS re:Invent 2023 в Лас Вегас.

Решението на Amazon за създаването на бизнес чатбот е всъщност отговорът, който компанията дава на конкурентите, които пуснаха чатботове, които привлякоха вниманието на обществеността.

ChatGPT на OpenAI продължава да предизвиква голям обществен и бизнес интерес към инструменти за генериращ изкуствен интелект, които могат да пишат имейли, маркетингови съобщения, есета и други текстове, наподобяващи човешкия. Това внимание първоначално даде предимство на главния партньор и финансов спонсор на OpenAI, Microsoft, който има права върху основната технология зад ChatGPT и я използва за създаването на свои собствени инструменти за генериращ изкуствен интелект, известни като Copilot.

Но то също така подтикна и конкуренти като Google да пуснат свои собствени версии.

Amazon заяви, че Q ще може да синтезира съдържание, както и да рационализира ежедневните комуникации и да подпомага на служителите при изпълнението на задачи.

Повече подробности около новината можете да прочетете на DevStyleR.ioAmazon Launches Business Chatbot with AI

Гледайте Втори Епизод “ИТ Индустрията във Варна – Компании, Кариера, Бъдеще” от документалната поредица The BIG TECH на DevStyleR.

Слушайте новия подкаст на DevStyleR “Може ли да се доверим на Cloud Provider”.

Следвайте ни във Facebook, Instagram, LinkedIn и YouTube.

Прочетете Още:
1. Българската Софтуерна Компания Melon Вече е Kin + Carta
2. Качествен Работодател е Работодател, на Който му Пука за Хората
3. Да се Говори за Таван на Заплатите в ИТ Сектора е Доста Смело

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR