27 април, 2024

Събитието за cloud технологии AWS re:Invent стартира едва вчера, а Amazon побърза да съобщи за редица актуализации на своите продукти, подобрения на производителността и по-добра интеграция между услугите.

Ето кои са част от акцентите, които Amazon спомена по време на събитието

Amazon WorkSpaces Thin Client
Amazon WorkSpaces Thin Client осигурява лесни за управление и достъпни виртуални настолни компютри. Устройствата Thin Client са предварително конфигурирани устройства, които могат да работят с Amazon WorkSpaces, които се доставят директно на крайния потребител. След като бъдат получени, те не изискват допълнителни стъпки за настройка и могат да започнат да се използват незабавно. Устройството може да бъде свързано с периферни устройства като монитор, клавиатура и мишка.

Компанията обяви и поддръжка на междурегионална репликация на данни в Amazon WorkSpaces. Снимките се правят на всеки 12 часа и се репликират в желания регион. Това дава възможност за постигане на цел за точка на възстановяване от 12-24 часа, обясниха от компанията.

По-добра интеграция между Amazon Bedrock и AWS Step Functions
Amazon Bedrock е генеративната платформа на компанията за разработка на приложения с изкуствен интелект, а AWS Step Functions е инструмент за оркестрация на работни потоци. В AWS Step Functions бяха добавени две нови API действия, които да се използват с Amazon Bedrock.

InvokeModel може да се използва за “задействане на модел и изпълнение на изводите с входните данни, предоставени в параметрите”. CreateModelCustomizationJob (Създаване на задача за персонализиране на модел) стартира задача за фина настройка, която може да се използва за персонализиране на базов модел.

Останалите актуализации и подобрения, които Amazon обяви можете да разгледате на DevStyleR.ioAmazon Announces Series of Updates and Improvements to AWS re: Invent

Гледайте Втори Епизод “ИТ Индустрията във Варна – Компании, Кариера, Бъдеще” от документалната поредица The BIG TECH на DevStyleR.

Слушайте новия подкаст на DevStyleR “Може ли да се доверим на Cloud Provider”.

Следвайте ни във Facebook, Instagram, LinkedIn и YouTube.

Прочетете Още:
1.Социалните Мрежи като Абстиненция: Изповедта на Едно Момиче за Опитите за Самоубийство и Годините Депресия
2. Колко Милиона Долара ще Похарчат Брандовете за Реклама Покрай Празниците?
3. ByteDance Започва Масови Съкращения

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR