1 май, 2024

След две амбициозни години ByteDance започва масови съкращения в сферата на игрите. След две години на слаби резултати, отделът за игри Nuverse, значително намалява дейността си, което изненада много служители.

“След неотдавнашен преглед взехме трудното решение да преструктурираме бизнеса си с игри”, заяви говорител на ByteDance в изявление за TechCrunch.

Кръгът от масови уволнения започна днес и много от служителите на Nuverse очакват решението за своето бъдеще. Не е ясно колко служители ще бъдат засегнати от преструктурирането. В звеното работят около 3000 души по данни на китайското издание за технологични новини LatePost.

Стойността на разходите през последните години на ByteDance за придобивания са милиарди долари. Това включва и закупуване на студиото в Шанхай, наречено Moonton, на стойност 4 млрд. долара. По-рано този месец Ройтерс съобщи, че компанията иска да продаде студиото и се е срещнала за обсъждане с друга компания от Саудитска Арабия.

Повече подробности около решението на ByteDance за масовото съкращение разберете на DevStyleR.ioByteDance Starts Mass Layoffs

Гледайте Втори Епизод “ИТ Индустрията във Варна – Компании, Кариера, Бъдеще” от документалната поредица The BIG TECH на DevStyleR.

Слушайте новия подкаст на DevStyleR “Може ли да се доверим на Cloud Provider”.

Следвайте ни във Facebook, Instagram, LinkedIn и YouTube.

Прочетете Още:
1. Българската Софтуерна Компания Melon Вече е Kin + Carta
2. Realme Достигна 200 Милиона Доставени Смартфона в Цял Свят
3. 90% от Британците Не Знаят Как Компаниите Използват Личните им Данни

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR