27 април, 2024

Китайският производител на смартфони Realme заяви, че е доставил повече от 200 милиона телефона, откакто е създадена компанията преди малко повече от пет години, предава Ройтерс. Данни показват, че е петият най-бърз производител на смартфони в света.

“Дойдохме на пазара, когато в света имаше над 700 марки смартфони. Изключително сме горди, че през последните пет години успяхме да бъдем в топ 10 на световните марки”, каза Сю Ци, главен маркетинг директор на Realme.

Според данни на Counterpoint Research само на четири компании – Vivo, Huawei, Samsung и Apple е отнело по-малко време да доставят същия брой устройства. До този момент има общо 14 компании в световен мащаб, които са доставили над 200 милиона телефона по цял свят.

Сю заяви още, че компанията е готова да произвежда и премиум телефони. Предстои пускането на Realme GT 5 Pro, който ще бъде сред първите телефони с най-новия чип от висок клас на Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 и новия сензор за камера Lytia на Sony.

Повече подробности около новината прочетете на DevStyleR.ioRealme Hits 200 Million Smartphones Shipped Worldwide

Гледайте Втори Епизод “ИТ Индустрията във Варна – Компании, Кариера, Бъдеще” от документалната поредица The BIG TECH на DevStyleR.

Слушайте новия подкаст на DevStyleR “Може ли да се доверим на Cloud Provider”.

Следвайте ни във Facebook, Instagram, LinkedIn и YouTube.

Прочетете Още:
1. Българската Софтуерна Компания Melon Вече е Kin + Carta
2. 85% от Потребителите Нямат Нужда от Консултация с ИИ при Онлайн Пазаруване
3. Топ Съвети, които ще ви Превърнат в Успешен Технически Ръководител

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR