27 април, 2024

Последните няколко дни най-обсъжданата тема е уволнението на главният изпълнителен директор на OpenAI Сам Алтман, а в интернет се появиха спекулации относно бъдещето на Алтман. Появиха се и съобщения, според които на Олтман е било предложено да бъде преназначен, но той е отказал и компанията е започнала да търси нов временен главен изпълнителен директор.

Вчера сутринта вниманието на всички беше привлечено от една новина. Главният изпълнителен директор на Microsoft Сатя Надела обяви, че Алтман ще се присъедини към технологичния гигант, за да ръководи нов екип за усъвършенствани изследвания на изкуствения интелект.

И въпреки че за няколко дни името на Сам Алтман се превърна в най-коментирано, малцина от вас знаят всъщност кой е той и какъв е неговият принос към изкуствения интелект.

Нека се запознаем малко по-добре с основателя на ChatGPT и да разберем какво значение има той в областта на технологиите.

10 неща, които трябва да знаете за Сам Алтман

  • Самуел Харис Алтман е роден в еврейско семейство на 22 април 1985 г. Израства в Сейнт Луис, Мисури, САЩ. Първият му компютър е едва на осемгодишна възраст.
  • Избира да следва в Станфордския университет, където учи компютърни науки, но след една година се отказва. През 2005 г. решава да се занимава с други неща.
  • На 19-годишна възраст става съосновател на приложението за социални медии, базирано на местоположение, Loopt. Привлича 30 млн. долара от фондове за рисков капитал, но компанията не успява да стъпи на краката си. В крайна сметка през 2012 г. Loopt е закупена от Green Dot Corporation за 43,4 млн. долара.
  • През 2011 г. се присъединява към Y Combinator като партньор на непълно работно време. В рамките на 3 години става президент на Y Combinator.
  • През 2015 г. Алтман попада в списъка на Forbes “30 под 30”.

Останалите интересни факти за Сам Алтам прочетете на DevStyleR.ioWho is Sam Altman: 10 Interesting Facts About Him

Гледайте Втори Епизод “ИТ Индустрията във Варна – Компании, Кариера, Бъдеще” от документалната поредица The BIG TECH на DevStyleR.

Слушайте новия подкаст на DevStyleR “Може ли да се доверим на Cloud Provider”.

Следвайте ни във Facebook, Instagram, LinkedIn и YouTube.

Прочетете Още:
1. Sony Обяви Ремастър на The Last of Us Part II за PS5
2. Хаос в OpenAI, Стотици Служители ще Напуснат, ако Уволненият Сам Алтман не Бъде Върнат
3. Успех за Българската Екосистема, Българо-Американската LucidLink Набра 75 Млн. Долара

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR