28 април, 2024

Microsoft обяви инициативата си “Сигурно бъдеще”, а причината за създаването й е нарастващата скорост, мащаб и сложност на кибератаките.

“Изминалата една година донесе на света почти безпрецедентен и разнообразен набор от технологични промени. Напредъкът в областта на Изкуствения интелект ускорява иновациите и променя начина, по който обществата взаимодействат и функционират. В същото време киберпрестъпниците и нападателите от национални държави създават инициативи и иновации, които застрашават сигурността и стабилността в общностите и държавите по света”, пише Брад Смит, заместник-председател и президент на Microsoft, в публикация в блога си.

Инициативата “Сигурно бъдеще” се състои от три основни компонента: защити, които използват изкуствен интелект, напредък в софтуерното инженерство и международни норми за защита на цивилното население от киберзаплахи.

Повече подробности около инициативата прочетете на DevStyleR.ioMicrosoft’s Secure Future Initiative Confronts Cyberattacks

Гледайте Втори Епизод “ИТ Индустрията във Варна – Компании, Кариера, Бъдеще” от документалната поредица The BIG TECH на DevStyleR.

Слушайте новия подкаст на DevStyleR “Може ли да се доверим на Cloud Provider”.

Следвайте ни във Facebook, Instagram, LinkedIn и YouTube.

Прочетете Още:
1. Колко Опасна е Технологията Deepfake
2. Актрисата Рашника Мандана с Първи Коментар след като Стана Жертва на Deepfake
3. От Правец 8 в Детската Градина до Custom Development Manager в Milestone Systems

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR