27 април, 2024

Очаква се до края на 2023 г. съкращение на над 240 000 работни места в технологичната индустрията, което е с 50% повече от миналата година. По-рано тази година технологичните гиганти Google, Amazon, Microsoft, Yahoo, Meta и Zoom дадоха старт на Layoff-a, а не след дълго и други компании последваха примера им, превръщайки съкращенията на служители в тенденция, която продължава да расте.

Стартъпи, обхващащи различни сектори, също се присъединиха към тази тенденция, като обявиха съкращения на служители още през първата половина на годината. И въпреки краткото овладяване на ситуацията през лятото и есента, последните събития сочат, че съкращенията отново се увеличават.

Икономисти съветват да не се поддаваме на опасенията за рецесия, но според някои това е просто предпазлив оптимизъм, който се противопоставя на реалната картина в технологичния сектор. Пътят към възстановяването се характеризира с бавен напредък според представители от бизнеса, чиято основна цел е създаване на подход, ориентиран към ефективност, адаптирайки се към постоянните предизвикателства на пазара.

Кои са имената на технологичните компании, съкратили голям процент от своите служители този месец разберете на DevStyleR.ioHere Are The TECH Companies That Laid Off Employees In October

Гледайте Втори Епизод “ИТ Индустрията във Варна – Компании, Кариера, Бъдеще” от документалната поредица The BIG TECH на DevStyleR.

Слушайте новия подкаст на DevStyleR “Може ли да се доверим на Cloud Provider”.

Следвайте ни във Facebook, Instagram, LinkedIn и YouTube.

Прочетете още:
1. Amazon Дава Възможност за Съвместна Работа с Данни в Цялата Организация
2. Digital.ai Ускорява Доставката на Корпоративен Софтуер
3. Какво да Направите Преди да Говорите с Шефа за Увеличаване на Заплатата

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR