27 април, 2024

В предишната статия ви споделихме кога е правилният момент да поискате увеличение на заплатата, но преди да се обърнете към работодателя си с тази молба е необходимо да предприемете няколко стратегически стъпки, за да увеличите шансовете си за успех. Важно е да имате силна аргументация, която да накара работодателя ви да бъде по-склонен да ви повиши заплатата. И най-важното – в опитите ви да постигнете успех да се навлечете гнева на шефа ви.

Съвети, които трябва да имате предвид, когато обмисляте разговор с вашия работодател за увеличение на заплатата

Изберете подходящия момент
Времето играе решаваща роля при искането на увеличение на заплатата. Един от оптималните моменти да отправите искането си е веднага след като сте завършили успешен проект или сте получили признание за постиженията си в работата. Това гарантира, че упоритата ви работа се вижда от работодателя и най-вероятно той е в добро настроение и доволен от вас.

Освен това обмислете възможността да повдигнете темата за вашето възнаграждение, когато компанията е във финансово стабилно положение. Например, ако компанията наскоро е пуснала на пазара нов продукт или е привлякла важен клиент, работодателят ви може да е по-склонен да повиши заплатата ви поради увеличението на приходите.

Планирайте срещата обмислено
Изберете време, в което работодателят ви е готов да проведе разговор. Избягвайте моменти, когато са заети или стресирани. Предварителното планиране на срещата може да попречи на работодателя ви да се чувства притиснат да вземе бързо решение. Ако изразите желанието си да се срещнете и да обсъдите позицията си, работодателят вероятно ще предположи, че разговорът ще се отнася до вашето възнаграждение.

Останалите съвети разберете на DevStyleR.ioThe Best Times to Talk to Your Boss About a Salary Increase

Гледайте Втори Епизод “ИТ Индустрията във Варна – Компании, Кариера, Бъдеще” от документалната поредица The BIG TECH на DevStyleR.

Слушайте новия подкаст на DevStyleR “Може ли да се доверим на Cloud Provider”.

Следвайте ни във Facebook, Instagram, LinkedIn и YouTube.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR