30 април, 2024

SAS добави разширени възможности към своята платформа за данни и изкуствен интелект SAS Viya и обяви общата наличност на SAS Viya Workbench, която е насочена основно към разработчици.

“Въпреки че SAS Viya е основата на софтуерната екосистема на SAS, компанията развива портфолиото си с иновативни продукти, за да отговори на разнообразните нужди на потребителите”, заяви Кати Ланг, директор на отдел “Изследване на софтуер за изкуствен интелект” в IDC.

Той допълва още, че новите предложения като SAS Viya Workbench имат за цел да повишат производителността, да подобрят ефективността и “да изградят доверие сред разработчиците на ИИ”.

Viya Workbench позволява на разработчиците и моделистите да работят на избран от тях език. Първоначално ще имат избор между SAS и Python, като се очаква R да бъде наличен до края на 2024 г. Viya Workbench предлага два варианта на среда за разработка – Jupyter Notebook/JupyterLab и Visual Studio Code.

Използването на аналитични процедури на SAS (PROCs) и нативните API на Python в рамките на Viya Workbench ускорява разработването на високопроизводителни модели на ИИ. Освен това персонализираните библиотеки на Python могат значително да подобрят скоростта и производителността с минимални промени в съществуващата програма на Python на разработчика.

Viya Workbench представлява гъвкава, мащабируема и ефективна среда за разработка, която може да се прекрати с минимална ИТ поддръжка. Специализираната аналитична среда разполага с персонализирана изчислителна мощност на CPU/GPU, която отговаря на нуждите на проекта.

“Многото предизвикателства, пред които са изправени разработчиците, не са просто дребни дразнители – те са пречки, които не позволяват да се отговори на въпросите и да се свърши работата”, заяви Джаред Питърсън, старши вицепрезидент на инженерния отдел на SAS.

Първоначално Viya Workbench ще бъде достъпен чрез Amazon AWS Marketplace през второто тримесечие. Очаква се в бъдеще да се предлагат допълнителни поддържани доставчици на облачни услуги и опция за внедряване на софтуер като услуга.


ГЛЕДАЙТЕ: Къде Инвестират ИТ Специалистите? Успешните Стратегии – Част 1

ГЛЕДАЙТЕ: Къде Инвестират ИТ Специалистите? Успешните Стратегии – Част 2

ГЛЕДАЙТЕ: ИТ Индустрията във Варна – част 2 | Епизод 2 | The BIG TECH #BG | DevStyleR


Прочетете още:
1. 5 Страхотни Функции, които да Очаквате Windows 11
2. Acer Отбеляза Пореден Ръст на Приходи
3. Компании се Обединяват, за Създаване на AI Инструменти за Предприятия


Последвайте ни във Facebook, Instagram, LinkedIn и YouTube.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR