30 април, 2024

Версия 24H2, която Microsoft предстои да пусне през втората половина на 2024 г., обещава забележителни функции и промени.

По-рано тази година компанията пусна първата си актуализация на функциите за Windows 11 – “Moment 5”. Тя обаче не успя да предизвика силен интерес.

Все още пълният списък на новите функции във версия 24H2 на Windows 11 не е завършен, но са ясни някои от промените, които ще настъпят в операционната система. Днес ще ви представим 5 от тях, които според специалисти си струват вниманието. В допълнение към това, някои от изброените ще се появят преди версия 24H2.

Използвайте телефона си като уеб камера

Windows 11 ще ви позволи да използвате смартфона си с Android като безжична уеб камера. Съвременните телефони имат чудесни камери и дори скъпите уебкамери често не могат да се сравнят с техните възможности. Бъдещите актуализации на Windows ще направят възможно използването на различни камери в смартфоните ви за видеоразговори на компютър, прилагането на допълнителни ефекти (например HDR) и др.

Windows 11 ще предлага специален прозорец с всички контроли и допълнителна информация, като например състояние на връзката и ниво на батерията. Към момента възможността за използване на смартфони с Android като уебкамери с компютри с Windows 11 е достъпна за всички Windows Insiders с приложението Link to Windows версия 1.24012.

По-дълбока интеграция на Copilot

Copilot в Windows все още изглежда като огромна задна мисъл с много ограничен набор от действително полезни функции, свързани с Windows. За щастие, Microsoft прави своя нов AI асистент по-способен по отношение на взаимодействието с хардуера. Очаква се Copilot да може да сканира за Wi-Fi мрежи, да показва информация за устройството, да съобщава за нивото на батерията, да превключва пестенето на батерията, да чисти част от паметта, да прави скрийншоти, да взаимодейства с функциите за достъпност и др.

Вграден генератор на QR-кодове

Въпреки че на пръв поглед изглежда като не чак толкова важна функция, това може да направи операционната система по-удобна. Тази бъдеща актуализация на Windows ще ви позволи да генерирате QR кодове при споделяне на връзки, което ще направи прехвърлянето на уебсайтове от компютър на телефон много по-лесно. Няма да се налага да изпращате линкове по имейл до себе си или да чакате Microsoft Edge да синхронизира историята ви.

Пестене на енергия

Microsoft работи по разширяването на съществуващия енергоспестяващ модул до повече устройства, а именно настолни компютри, които традиционно не разчитат на акумулаторни батерии. Очаква се новият енергоспестител да заменя повече производителност за живот на батерията и да позволява да намалявате потреблението на енергия при достигане на определен живот на батерията.

Още джаджи за заключен екран

Екранът при заключване в Windows 11 скоро ще показва повече полезна информация. Както знаете, сегашната версия ви позволява да поставяте на джаджа за времето, а бъдещите актуализации ще добавят още опции като например акции, трафик, спортни игри и др. Тази част не е задължителна и ще имате възможност да използвате традиционния и изчистен заключен екран на компютъра.


ГЛЕДАЙТЕ: Къде Инвестират ИТ Специалистите? Успешните Стратегии – Част 1

ГЛЕДАЙТЕ: Къде Инвестират ИТ Специалистите? Успешните Стратегии – Част 2

ГЛЕДАЙТЕ: ИТ Индустрията във Варна – част 2 | Епизод 2 | The BIG TECH #BG | DevStyleR


Прочетете още:
1. Oracle Пусна Критична Актуализация, Отстрани 372 Уязвимости
2. Acer Отбеляза Пореден Ръст на Приходи
3. Tesla се Сблъсква със Спад на Акции, Съкращения и Песимизъм сред Инвеститори


Последвайте ни във Facebook, Instagram, LinkedIn и YouTube.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR