30 април, 2024

34 от откритите уязвимости са класифицирани като “критични”

Oracle обяви, че е актуализирала Critical Patch Update (CPU) за този месец, която адресира 372 уязвимости в множество продукти. Актуализацията отстранява критични недостатъци, които могат да позволят отдалечено изпълнение на код и неоторизиран достъп до системи.

Critical Patch Update осигурява поправки на пропуски в сигурността в широко използвани продукти на Oracle, включително Database Server, Fusion Middleware, Enterprise Manager, E-Business Suite, Supply Chain Products Suite, Siebel CRM, Oracle Sun Products, Java SE и др. Тя включва поправки и на няколко критични пропуски в сигурността.

“Сигурността е основен приоритет за Oracle и ние полагаме големи грижи за навременното идентифициране и разрешаване на уязвимостите. С Critical Patch Update демонстрираме постоянните ни усилия да гарантираме, че нашите клиенти могат уверено да разчитат на продуктите ни за защита на най-чувствителните им данни и критични системи”, заяви Рави Кумар, главен директор по сигурността на Oracle.

Обхванатите уязвимости обхващат различни нива на сериозност, като 34 от тях са класифицирани като “критични”, което означава, че недоброжелателите могат да се възползват от тях, за да получат неоторизиран достъп, да изпълнят произволен код или да нарушат работата на системата.

Актуализацията също така разрешава 159 уязвимости, оценени като “важни”, които могат да бъдат използвани от разстояние за достъп до чувствителни данни. Останалите проблеми са оценени като умерен или нисък риск.


ГЛЕДАЙТЕ: Къде Инвестират ИТ Специалистите? Успешните Стратегии – Част 1

ГЛЕДАЙТЕ: Къде Инвестират ИТ Специалистите? Успешните Стратегии – Част 2

ГЛЕДАЙТЕ: ИТ Индустрията във Варна – част 2 | Епизод 2 | The BIG TECH #BG | DevStyleR


Прочетете още:
1. Компании се Обединяват, за Създаване на AI Инструменти за Предприятия
2. Acer Отбеляза Пореден Ръст на Приходи
3. Видеоигрите, Пленили Цял Свят, които Задължително Трябва да Играете


Последвайте ни във Facebook, Instagram, LinkedIn и YouTube.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR