30 април, 2024

Acer обяви консолидирани приходи за март 2024 г. в размер на 27,482 милиарда тайвански долара (приблизително 855 милиона щатски долара), което е 70,5% месечно и 13,8% годишно увеличение.

Предварителните приходи за първото тримесечие на 2024 г. достигат 58,83 млрд. тайвански долара с 12,1% ръст на годишна база. Това включва ръст на приходите от последното тримесечие от бизнеса с преносими компютри (10,7%), настолни компютри (ръст 12,3%), игри ( 9,5%) и увеличение на хромбуците (10,1 %).

Стратегията на компанията за създаването на множество бизнес двигатели за растеж продължава да бъде успешна. Дейностите, които не са свързани с компютри и дисплеи, генерират 29,4% от приходите на компанията през първото тримесечие.

Приходите на специализираната в сървъри и работни станции с изкуствен интелект Altos Computing Inc. нарастват с 63,5% на годишна база през първото тримесечие. Производителят на домакински уреди Acerpure е другата фирма от групата, която постига ръст от 11,8%, докато Acer ITS Inc. отбелязва 44,0% увеличение.

Това е деветият пореден месец, в който Acer бележи ръст в своите приходи.


ГЛЕДАЙТЕ: Къде Инвестират ИТ Специалистите? Успешните Стратегии – Част 1

ГЛЕДАЙТЕ: Къде Инвестират ИТ Специалистите? Успешните Стратегии – Част 2

ГЛЕДАЙТЕ: ИТ Индустрията във Варна – част 2 | Епизод 2 | The BIG TECH #BG | DevStyleR


Прочетете още:
1. Tesla се Сблъсква със Спад на Акции, Съкращения и Песимизъм сред Инвеститори
2. Видеоигрите, Пленили Цял Свят, които Задължително Трябва да Играете
3. Top 5 Любопитни Факта за WordPress


Последвайте ни във Facebook, Instagram, LinkedIn и YouTube.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR