2 май, 2024

Bitwarden ще подпомогне въвеждането на бъдеще без пароли с пускането на своя API за magic links в Passwordless.dev. Това ще позволи на разработчиците да добавят удостоверяване без парола в своите приложения.

С помощта на API разработчиците могат да изпращат на потребителите еднократна връзка (“magic links”), която може да се използва за влизане в системата.

Според Bitwarden magic links помагат да се намали рискът от кражба на идентификационни данни и неоторизиран достъп.

Те имат и други предимства, като например по-лесно включване на нови потребители, по-бързо възстановяване на акаунти и по-добро потребителско изживяване.

Крайната точка /magic-links/send обработва POST заявки, като изпраща на получателите на имейли magic links, съдържаща посочен от потребителя URL адрес, който ги пренасочва към крайна точка в приложението за проверка на токена и вписване. Заявката трябва да включва полетата emailAddress, urlTemplate и userId с незадължително поле timeToLive, указващо продължителността на валидност на токена.

Magic links осигуряват безпроблемен и интуитивен метод за удостоверяване на потребителите, като премахват необходимостта от запомняне и управление на пароли. Сред другите предимства са повишена сигурност, оптимизирано въвеждане в системата, възстановяване на акаунти, подобрено потребителско изживяване и др.


ГЛЕДАЙТЕ: Къде Инвестират ИТ Специалистите? Успешните Стратегии – Част 1

ГЛЕДАЙТЕ: Къде Инвестират ИТ Специалистите? Успешните Стратегии – Част 2

ГЛЕДАЙТЕ: ИТ Индустрията във Варна – част 2 | Епизод 2 | The BIG TECH #BG | DevStyleR


Прочетете още:
1. Netlify Пусна Най-Новата Версия на Next.js Runtime
2. Данни на 73 000 000 Потребители Изтичат в Dark Web
3. Securiti Включва към Платформата си Новите Изисквания на Законите за ИИ


Последвайте ни във Facebook, Instagram, LinkedIn и YouTube.

 

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR