2 май, 2024

Американският телекомуникационен гигант AT&T води разследване срещу изтичането на личните данни на милиони настоящи и предишни потребители на компанията в Dark Web през март, споделя CNN.

От AT&T споделят пред медиите, че данните, които са разпространени в Dark Web, са предимно номерата за социално осигуряване на хората, както и информация от лично естество.

Според  изявление на компанията в “компрометираните данни” няма изтекла финансова информация. В тях не се съдържа и история на обажданията.

AT&T провежда комуникация с всички настоящи засегнати 7,6 млн. клиенти. Според съобщение, което компанията изпраща до потребителите, гигантът анулира всички пароли на клиентите си, след като разбира, че огромна част от паролите на клиентите на AT&T са „компрометирани“.

От компанията уверяват, че водят задълбочено разследване с национални и чужди експерти по киберсигурност, както и отправя призив към клиентите си да бъдат много внимателни към личните си данни след такова масово изтичане на лична информация.

В допълнително уведомление AT&T молят потребителите да наблюдават акаунтите си, активността и кредитните си отчети.

MalwareBytes Labs, компания с фокус върху киберсигурност, приканва потребителите да са много внимателни, защото могат да бъдат обект на измамници, които се представят за част от екипа на AT&T.

От компанията също така призовават клиентите да се свържат незабавно със служители на AT&T, ако получат някакво съобщение или телефонно обаждане, което е съмнително, за да проверят дали то е истинско.


ГЛЕДАЙТЕ: Къде Инвестират ИТ Специалистите? Успешните Стратегии – Част 1

ГЛЕДАЙТЕ: Къде Инвестират ИТ Специалистите? Успешните Стратегии – Част 2

ГЛЕДАЙТЕ: ИТ Индустрията във Варна – част 2 | Епизод 2 | The BIG TECH #BG | DevStyleR


Прочетете още:
1. Безплатен курс – Управление на Интернет Страници с WordPress + Възможност за Работа
2. Заинтересованите Ученици Откриват Професиите на Бъдещето чрез FISSION
3. TECH Компаниите, които Уволниха Служители през Март


Последвайте ни във Facebook, Instagram, LinkedIn и YouTube.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,