27 април, 2024

Microsoft избра Паван Давулури за ръководител на екипите на Windows и Surface. Давулури се присъединява към компанията още през 2001 г. Той заема поста на корпоративен вицепрезидент от почти три години, като поема и допълнителни отговорности, след като Панос Панай премина в Amazon миналата есен.

Повишението на Давулури идва седмица, след като Microsoft обяви, че бившият съосновател на DeepMind Мустафа Сюлейман ще бъде ръководител на нова организация, наречена Microsoft AI.

Михаил Парахин, главен изпълнителен директор на отдела за реклама и уеб услуги, и неговото звено, чийто главен фокус са Bing и Edge, също ще бъдат част от Microsoft AI, съобщиха от компанията.

Наскоро Microsoft представи първите си Surface компютри с бутон Copilot за бърз достъп до чатбота в Windows.

“Невероятно се гордея с екипа за работата, която свърши, за да вдъхне живот на тези устройства и преживявания за нашите клиенти”, написа Давулури в публикация в X.

Кой е Паван Давулури?

Паван Давулури завършва Индийският технологичен институт в Мадрас (IIT Madras), а след това през 1999 г. получава магистърска степен в Университета на Мериленд в САЩ. Той е част от Microsoft от началото на кариерата си, като започва като мениджър по компонентите за надеждност през 2001 г. По време на кариерния си път Давулури заема различни позиции в Microsoft. Последната му роля преди това повишение е като корпоративен вицепрезидент, наблюдаващ Windows Silicon и системната интеграция. На новата си позиция Давулури ще ръководи екип, фокусиран върху разработването на силициеви системи.


ГЛЕДАЙТЕ: Къде Инвестират ИТ Специалистите? Успешните Стратегии – Част 1

ГЛЕДАЙТЕ: Къде Инвестират ИТ Специалистите? Успешните Стратегии – Част 2

ГЛЕДАЙТЕ: ИТ Индустрията във Варна – част 2 | Епизод 2 | The BIG TECH #BG | DevStyleR


Прочетете още:
1. Съдия Отхвърли Иск на Мъск срещу Регулатор на Речта на Омразата
2. Топ Тенденции на NVIDIA GTC 2024
3. Временно Класиране в Топ Софтуерна Компания 2023


Последвайте ни във Facebook, Instagram, LinkedIn и YouTube.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR