27 април, 2024

Стефка Мавродиева е избрана за новия главен директор “Дигитализация” на Nasekomo. Тя има над 20-годишен опит в IT сектора. Новият избор за главен дигитален директор на биотехнологичната компания води до ускоряване на темпото на дигитализация на организацията.

„Вдъхновена съм да се присъединя към Nasekomo в този ключов момент от растежа на компанията“, споделя г-жа Мавродиева.

Nasekomo е посветена на развитието на биоконверсията на насекоми с цел производство на протеин. Тя създава иновативни решения за изхранването на човечеството, използвайки нови технологии за автоматизация и свързаност, базирани на AI.

Стефка Мавродиева има над 20-годишен опит с фокус върху управлението на стратегически програми, свързани с дигитализация, облачни решения и цялостно развитие на бизнеса. През последните седем години е част от екипа на Experian, като в Nasekomo идва от позицията директор „Софтуерно инженерство“ и ръководител на развойния център на Experian в София.

Новото назначаване в Nasekomo се случва няколко месеца след като компанията привлича инвестиция от 8 млн. евро за растеж и точно след като Nasekomo и Сименс България обявяват стратегическо партньорство за дигитализиране на отглеждането на Hermetia Illuces за индустриални цели.

„Впечатлена съм от потенциала за иновации и пълна дигитализация на бизнеса. Плановете за развитиe и експанзия в глобален мащаб посредством цялостна автоматизация чрез изкуствен интелект, са уникални по рода си. Това на практика не е правено до момента. Компанията предоставя уникална възможност да се революционизира индустрията за биопреобразуване на насекоми и съм уверена, че с моя опит и експертиза ще помогна за постигането на нейните цели.“, посочва г-жа Мавродиева.

В новата си роля Стефка Мавродиева ще отговаря за разработването и изпълнението на дигиталната стратегия на Nasekomo, включваща управление и интерпретиране на големи обеми данни, автоматизация, управлявана от изкуствен интелект, интеграция на технологии и кибер сигурност. Тя ще играе ключова роля в усилията на компанията да разшири операциите си на нови пазари чрез новаторския за насекомната индустрия франчайз модел.

„Както амбициите, така и културата на компанията импонират на моята натура и вярвам, че тук ще открия нови възможности да приложа досегашния си опит, изследвайки напълно нови територии в областта на биотехнологиите в синергия с новостите в технологичния свят“, добавя новият главен дигитален директор.

Амбицията на Nasekomo да бъде иноватор в динамично развиващата се индустрия за насекоми подтиква компанията да работи за мащабиране на достъпа до технологиите за биоконверсия чрез франчайз модел и мрежа от дигитализирани ферми.

Ключова предпоставка за постигането на тази цел е разработването на смарт технологии и обучението на изкуствен интелект за всички етапи от процеса на отглеждане на насекомите, производството на протеин и свързаност между фабриките.

Nasekomo вече притежава серия от международни патенти за роботизирани решения в тази сфера, което й дава технологично предимство пред конкурентите от други страни.


ГЛЕДАЙТЕ: Къде Инвестират ИТ Специалистите? Успешните Стратегии – Част 1

ГЛЕДАЙТЕ: ИТ Индустрията във Варна – част 2 | Епизод 2 | The BIG TECH #BG | DevStyleR

Прочетете още:
1. Топ Професии за Хора, Завършили Курс по Софтуерно Тестване
2. Кои са Нискорисковите Инвестиции в България?
3. CEO-то на NVIDIA Представи Нови Технологии на NVIDIA GTC 2024


Последвайте ни във FacebookInstagramLinkedIn и YouTube.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,