27 април, 2024

Знаете ли, че QA курсовете дават много възможности за старт на кариерно развитие в тази сфера? Тъй като все повече компании възприемат гъвкавите методологии за разработка, подходи на DevOps и други подобни, значението на специалистите по осигуряване на качеството става все по-голямо.

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ: Безплатен Курс по Софтуерно Тестване с Възможност за Работа в Euro Games Technology

КАНДИДАТСТВАЙТЕ ТУК

Днес успешните QA специалисти не само управляват процеса на QA тестването, но и могат отлично да се справят с новите кариерни предизвикателства – от опита на клиентите до управлението на продукти и корпоративната архитектура. Ето шест иновативни скока и идеи за кариерата на QA специалистите.

В тази статия ще разгледаме 4 професии, които QA специалистите могат да работят.

Продуктов мениджър

Управлението на продукти е особено подходящо за специалистите по осигуряване на качеството. Те преглеждат и анализират софтуера многократно и по този начин развиват дълбоко разбиране за методологиите за подобряване на качеството на софтуера.

Днес търсенето на високофункционален софтуер никога не е било по-решаващо за търговския успех на компаниите, а наличието на тези умения у служителите помага на компаниите да успеят.

Специалистите по осигуряване на качеството често са хората, които се занимават с разработването на нови продукти и функции. Благодарение на опита и знания, които имат, QA специалистите могат да изведат всеки един продукт до нови висоти на подобрение.

DevOps роли

QA специалистите имат цялостен поглед върху процеса на разработване, което може да ги направи добри мениджъри или инженери по издаването, мениджъри по стабилността на продуктите или инженери по автоматизацията в компании, които прилагат DevOps подход към разработването.

ИТ професионалисти твърдят, че DevOps изисква холистичен подход към разработването и доставката на приложения, който гарантира, че кодът достига до потребителите по-често, по-бързо и с по-високо качество. QA елементът помага на компаниите да възприемат DevOps подходи.

Роли в корпоративната архитектура

Специалистите по осигуряване на качеството проявяват внимание към детайлите и разбиране за независим преглед, което не винаги е добре дошло в бързо развиващите се компании за разработване на софтуер, но ги прави чудесни кандидати за роли в корпоративната архитектура, където именно тези качества се ценят.

Управление на качеството

Може би не изглежда голям скок да преминете от осигуряване на качеството към управление на качеството. Но за специалистите по тестване на софтуер това е начин да се издигнат на по-високо нивото в своята кариера. Според професионалисти при управление на качеството усилията са насочени не толкова към осигуряване на качеството на конкретна версия на приложението, а по-скоро към осигуряване на система за качество за всички версии. Специалистите по осигуряване на качеството могат също така да изберат да заемат позиции в областта на стратегията за осигуряване на качеството, които в миналото са били присъщи на нетехнически специалисти с опит в областта на бизнес анализа.

ИСКАТЕ КАРИЕРА КАТО QA СПЕЦИАЛИСТ?

Не пропускайте възможността да се запишете за безплатния курс по Софтуерно тестване с възможност за работа в Euro Games Technology.

Кандидатстването за курса е отворено до 31 март 2024 г. То е изключително лесно и изисква единствено попълване на онлайн формата ТУК.

При въпроси, може да пишете на [email protected].


ГЛЕДАЙТЕ: Къде Инвестират ИТ Специалистите? Успешните Стратегии – Част 1

ГЛЕДАЙТЕ: ИТ Индустрията във Варна – част 2 | Епизод 2 | The BIG TECH #BG | DevStyleR


Прочетете още:
1. CEO-то на NVIDIA Представи Нови Технологии на NVIDIA GTC 2024
2. Prismatic Добавя Code-Native Интеграции към Low-Code Платформа си
3. Пловдивски Стоматолог Патентова Робот, който Може да Преглежда и Лекува


Последвайте ни във Facebook, Instagram, LinkedIn и YouTube.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR