28 април, 2024

DBOS, ориентирана към база данни операционна система, съобщи, че създава безсървърна платформа за разработчици на TypeScript – DBOS Cloud.

Първоначалната сума, инвестирана в DBOS Cloud, възлиза на $8,5 млн. долара, като финансовият процес е ръководен от Engine Ventures, Construct Capital, Sinewave и GutBrain Ventures.

Дейността на DBOS се изразява в изпълнение на услуги на операционната система на високопроизводителни база данни. Компанията създава устойчива на грешки, както и сигурна кибер основа за създадени, чрез облачна система приложения. Освен това, организацията предоставя възможността за запазване на информация в SQL таблици.

Първият продукт, който компанията предлага е DBOS Cloud. Появата на FaaS платформата бележи изключителен напредък за разработчици, които са решени да изследват възможностите на операционната система DBOS.

Предназначението на DBOS Cloud е да улесни създаването на приложения и работата върху функции, които нямат сървър. Разработването на платформата на основата на DBOS дава възможност на разработчиците да достигнат до рамка, чието предназначение е за рационализиране на процесите при подобряването на оперативната ефективност.

Свързването на платформата с DBOS прави потребителското преживяване различно, като залага на опростяването на традиционните операции, свързани с разработването.

Предимствата при използването на DBOS Cloud от разработчиците са свързани с това, че те имат възможността да работят в среда, която цели да направи употребата на платформата по-лесна. Освен това, разработчиците постигат напредък в областта на киберсигурността.

„Влиянието на DBOS върху киберсигурността е наистина трансформиращо“, каза съоснователят на DBOS и бивш ръководител на практиката по киберсигурност в BCG Platinion, Майкъл Коден.

Тези предимства водят до извода, че приложенията, които са създадени на DBOS Cloud, имат защита срещу кибер атаки. В заключение те се адаптират и към бързо развиващата се цифрова среда.


ГЛЕДАЙТЕ: Къде Инвестират ИТ Специалистите? Успешните Стратегии – Част 1

ГЛЕДАЙТЕ: ИТ Индустрията във Варна – част 2 | Епизод 2 | The BIG TECH #BG | DevStyleR


Прочетете още:
1. Топ Професии за Хора, Завършили Курс по Софтуерно Тестване
2. Кои са Нискорисковите Инвестиции в България?
3. CEO-то на NVIDIA Представи Нови Технологии на NVIDIA GTC 2024


Последвайте ни във FacebookInstagramLinkedIn и YouTube.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,