27 април, 2024

Oracle обяви нови подобрения в Java 22, които включват 12 нови функции към езика с цел да бъде по-достъпен за начинаещи. Сред тях са имплицитно декларирани класове, основни методи за инстанциите, подобрено поведение на конструкторите, шаблони на низове и API за чужди функции и памет. Новите подобрения ще бъдат полезни при обучението на начинаещите разработчици на Java.

  Учениците също ще могат да започнат да пиша код, без да се налага да учат всички концепции, които са присъщи за големи проекти още от самото начало. Това ще им позволи да научат езика по-постепенно.

“Новите подобрения в Java 22 дават възможност на повече разработчици бързо и лесно да създават приложения, които са богати на функции, мащабируеми и сигурни, и които помагат на организациите по целия свят да развиват бизнеса си”, коментира Жорж Сааб, старши вицепрезидент на Oracle Java Platform и председател на управителния съвет на OpenJDK.

В версия се въвежда използването на неназовани променливи и шаблони, които са подчертани. Те са полезни, когато се изискват декларации на променливи или вложени шаблони, въпреки че няма да бъдат използвани. Според Oracle тази нова функция ще намали броя на грешките, ще подобри четливостта на шаблоните за запис и ще повиши поддържането на кода.

Друга очаквана функция, която си проправи път в тази версия, е API за чужди функции и памет, който позволява на Java кода да взаимодейства с код и данни извън Java Runtime, без да използва Java Native Interface.

JEP 458 също така въвежда възможността да се позволи на стартиращата програма на Java да стартира програма, която е предоставена като няколко файла с изходен код на Java.

Java 22 включва и JEP в предварителен преглед, включително API за класни файлове и Stream Gatherers, както и няколко във втори предварителен преглед, като Structured Concurrency и Scoped Values.


ГЛЕДАЙТЕ: Къде Инвестират ИТ Специалистите? Успешните Стратегии – Част 1

ГЛЕДАЙТЕ: ИТ Индустрията във Варна – част 2 | Епизод 2 | The BIG TECH #BG | DevStyleR


Прочетете още:
1. Кои са Нискорисковите Инвестиции в България?
2. Душко Обрадович: Сплотена ИТ Общност на Балканите – Мисия за Цял Живот
3. Топ Професии за Хора, Завършили Курс по Софтуерно Тестване


Последвайте ни във Facebook, Instagram, LinkedIn и YouTube.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR