27 април, 2024

Навлизането на Low-code платформите доведе до предположения, че те ще променят правилата на играта. Опцията да се разчита по-малко на програмистите води до софтуерна революция, въпреки че въпроси като управление в мащаб, сигурност и дългосрочна поддръжка оставаха частично разрешени.

Постоянното разрастване и обновяване в бизнес света накара много компании все пак да търсят висококвалифицирани разработчици, които изцяло да се грижат и отговарят за нуждите на компаниите им.

Понастоящем търсенето на технологични кадри все още е по-голямо, отколкото предлага пазарът. Въпреки че се очаква ръст от около 25% в избирането на разработването на софтуер като професия за следващите 10 години, това не е достатъчно, за да остане търсенето на кадри в тази сфера по-голямо от предлаганите такива.

В световен мащаб вероятно 750 милиона облачни приложения ще бъдат създадени до 2025 г. За постигането на тази задача приложението на ниския код ще се увеличи значително.

Какво ще се случи, когато генеративен AI обедини сили и се свърже с платформи с нисък код?

  • Ще са необходими по-малко знания и умения за всеки, който иска да създава автоматизации и приложения. Няма да има нужда от познания за писане на код.
  • Ще се увеличи производителността, а ИТ изоставането ще намалее.

За един “citizen developer”, или служител, нямащ ИТ познания, който иска да създаде софтуер, платформите с нисък код могат да доведат до изключителни резултати.

Един бизнес анализатор, който познава проблемите на компанията за която работи, ще може чрез платформите с нисък код, които работят чрез AI, да автоматизира оперативни процеси по начини, които до преди това не са били възможни.

Висококвалифицираният ИТ служител, който знае как да използва AI ефективно, ще може да увеличи скоростта и ефективността на своята работа.

В заключение използващите AI платформи с нисък код въвеждат начин за скъсяване на нормалния процес на разработване на приложения. Те достигат до фазите на проектиране, разработка и пускане за броени минути в сравнение с обикновения процес, който отнема седмици или месеци.


ГЛЕДАЙТЕ: Къде Инвестират ИТ Специалистите? Успешните Стратегии – Част 1

ГЛЕДАЙТЕ: ИТ Индустрията във Варна – част 2 | Епизод 2 | The BIG TECH #BG | DevStyleR

Прочетете още:
1. CircleCI Пусна Нова Функция за Управление на Версиите
2. Завърши Десетото Юбилейно Издание на Hack TUES
3. Clarifai Основава Съюз за AI Разработчици и Компании


Последвайте ни във FacebookInstagramLinkedIn и YouTube.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,