27 април, 2024

Clarifai, компания за разработване на AI, съобщи, че учредява съюз за AI разработчици и компании, споделя SD Times. Целта на съюза е разработчици и компании да обединят знанията си в сферата на AI, да генерират нови идеи, както и да си сътрудничат при разработването на нови проекти.

„Тази съвместна инициатива, фокусирана директно върху ниво разработчици, е основна стъпка към насърчаване и ускоряване на иновациите в общността на AI. Чрез обединението на водещи разработчици и организации, този съюз проправя път за впечатляващ напредък в технологиите за изкуствен интелект, прозрачността и етиката“, казва Мат Аркаро, изследователски директор за компютърно зрение, инструменти и технологии за изкуствен интелект в IDC.

От Clarifai обявяват, че всяка организация, която заема „основна роля в оформянето на бъдещето на AI технологията и разработването“ може да бъде член в AI Developer Alliance.

Сред първите членове на съюза се нареждат компаниите: Postman, Coder, DBT Labs, LlamaIndex, DSPy, Deepgram, Weaviate, LangChain, New York University, Cleanlab, Tabnine, Sieve Data, Brev.dev, Cast AI, Ikigai, Last9, and Ycurb.

Дейността на съюза ще се състои в организиране на събития, провеждане на семинари, онлайн форуми, както и провеждане на събития, на които компаниите ще имат възможността да представят опита си в областта на AI.

Предимство на AI Developer Alliance е, че чрез него всички експерти в сферата на AI ще получават и обменят информация помежду си много по-лесно. Ще имат по-бърз достъп до споделянето на ресурси, казуси, резултати от научни изследвания в областта на развитието на AI.


ГЛЕДАЙТЕ: Къде Инвестират ИТ Специалистите? Успешните Стратегии – Част 1

ГЛЕДАЙТЕ: ИТ Индустрията във Варна – част 2 | Епизод 2 | The BIG TECH #BG | DevStyleR


Прочетете още:
1. Технология ще Позволи на Мъжете в Еднополови Връзки да Имат Дете
2. Топ 5 Книги за Начинаещи QA Инженери
3. От Акции до Криптовалути – В Какво Инвестират ИТ Хората в България?


Последвайте ни във FacebookInstagramLinkedIn и YouTube.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,