27 април, 2024

Софтуерното тестване е наука, която изисква години непрестанно четене и учене. Има определено ниво на познания, което всеки QA инженер е необходимо да притежава. Изучаването на софтуерното тестване е постоянен процес.

КАНДИДАТСТВАЙТЕ ТУК

ИТ сферата се развива все повече и всеки ден се появяват нови усъвършенствани системи и приложения. Именно и поради това, добрият QA инженер трябва да бъде много гъвкав и адаптивен в такава развиваща се среда.

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ: Безплатен Курс по Софтуерно Тестване с Възможност за Работа в Euro Games Technology

Днес ви представяме списък с топ 5 книги за QA инженери, които тепърва навлизат в тази интересна от tech света.

Testing Computer Software
Автори: Джем Канер, Хунг К. Нгуен, Джак Фалк

Тази книга е истинска класика, която е много подходяща за начинаещи QA инженери. Авторите задълбочено разглеждат широк кръг от въпроси – от организацията на процеса по осигуряване на качеството до реалното тестване на документация, код, проекти и др.

Книгата ще ви предостави правилните инструменти за подход към тестването на софтуер, а също така ще ви даде информация, която би ви била изключително полезна.

В страниците на книгата ще откриете техники за тестване, използвани в гъвкавите подходи за разработка.

Testing Computer Software
Автор: Лий Коупланд

Отново същото заглавие, но различно съдържание. ИТ професионалисти определят тази книга като от най-добрите книги за QA инженери, която може да бъде много полезна за специалисти на различни нива. Тя обхваща само проектирането на тестове и не разглежда въпросите на планирането и организацията на процесите на тестване. В нея можете да намерите както нови методи, така и задълбочено описание на вече известни такива. Например в “Тестване на компютърен софтуер” са описани седем подхода за тестване по метода на “черната кутия” и няколко метода на “бялата кутия”.

В края на книгата има раздел с изводи и списък на други авторски трудове по темата, които също могат да бъдат полезни.

How Google Tests Software
Автори: Джеймс Уитакър, Джейсън Арбон, Джеф Кароло

В книгата се описва как най-добрите специалисти по осигуряване на качеството провеждат своите тестове. В книгата е направен преглед на подхода на Google към тестването на софтуер, последван от глави, посветени на двете роли на инженер по тестване в Google, а именно ролите на софтуерен инженер по тестване (SET) и инженер по тестване (TE). В цялата книга има раздели и интервюта с много други служители на Google, като последната глава е посветена на някои съвети относно тестването в Google.

Кои са останалите книги прочетете на DevStyleR.ioTop 5 Books for Beginner QA Engineers

Междувременно не пропускайте възможността да се запишете за безплатния курс по Софтуерно тестване с възможност за работа в Euro Games Technology.

Кандидатстването за курса е отворено до 31 март 2024 г. То е изключително лесно и изисква единствено попълване на онлайн формата ТУК.

При въпроси, може да пишете на [email protected].


ГЛЕДАЙТЕ: Къде Инвестират ИТ Специалистите? Успешните Стратегии – Част 1

ГЛЕДАЙТЕ: ИТ Индустрията във Варна – част 2 | Епизод 2 | The BIG TECH #BG | DevStyleR


Прочетете още:
1. Промените в КТ: Дистанционна Работа с Повече от 1 Работно Място
2. От Акции до Криптовалути – В Какво Инвестират ИТ Хората в България?
3. Данаил Йорданов: Хората се Чувстваме Неуверени, когато Не Знаем Достатъчно


Последвайте ни във Facebook, Instagram, LinkedIn и YouTube.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR