27 април, 2024

Инвестицията е част от ускорен растеж на euShipments.com, подкрепена от фонда за дялово инвестиране BlackPeak Capital

euShipments.com направи словашкия фулфилмънт оператор Swiss Point Data част от логистичната си група. Новата сделка e четвъртата за euShipments.com от началото на партньорството ѝ с фонда за дялови инвестиции BlackPeak Capital. Сделката е част от стратегията за ускорен растеж чрез придобивания.

Тя позволява на дружеството да увеличи логистичния си обхват на ключови за компанията европейски пазари. Логистичната компания се стреми постоянно да предлага още по-качествена услуга на своите клиенти.

Ускорено бизнес развитие на euShipments.com

За втора поредна година дружеството е един от водещите български представители в престижния списък с най-бързо развиващите се компании в Европа на Financial Times. Tазгодишната класацията беше публикувана броени дни преди официалното сключване на партньорството със Swiss Point Data.

“Наред със силния органичен растеж в последните няколко години, през 2023г. претърпяхме и мащабен неорганичен ръст, базиран на успешно затворените сделки по придобиване на компании от бранша. До скоро наши конкуренти, сега тези компании са вече наши стратегически партньори и част от групата на euShipments. Вече имаме бизнес единици в пет европейски държави. Синергиите на обединената група от компании води до по-ефективно управление на цялата логистична мрежа на euShipments.com. Подобряваме значително качеството на услугите си, транзитните времена за доставка и сме в състояние да предложим редица нови услуги, които да направят клиентите ни още по-конкуретни при продажби и доставки на международни пазари”, коментира Изпълнителният директор на euShipments.com, Светлозар Димитров.

В рамките на 2023г. euShipments.com придоби хърватската Pick&Pack, румънската Helpship, както и още един конкурентен интегратор на куриерски услуги от региона.

Swiss Point Data

Kъм момента компанията е един от водещите фулфилмънт оператори в Словакия, надежден партньор за широк спектър от бизнеси – от стартиращи онлайн магазини до големи международни играчи.

Swiss Point Data s.r.o. ще запази сегашната си корпоративна структура с изпълнителен директор Ондрей Холик, който има дългогодишен опит в логистиката и фулфилмънта. В новия борд на директорите на словашката компания влизат Матуш Герек – дългогодишен служител и акционер в компанията, както и Вихрен Бисет – търговски директор на euShipments.com

Като част от групата на euShipments.com, Swiss Point Data ще може да предложи на своите клиенти цялото портфолио от услуги на над 50 от водещите куриерски компании в Европа и повече от 600 метода на доставка, улеснявайки растежа на бизнеса им в международен план.

Swiss Point Data се очаква да допринесе за развитието на логистичната групата, като съчетае своята стратегическа локация с над 20-годишния си опит в областта на фулфилмънта и логистиката за електронна търговия.

Стратегическо партньорство между дружествата

Ето какво споделят представителите на дружествата относно сключеното партньорство:

“Стратегическото ни партньорството с euShipments.com представлява важен етап от развитието на нашата компания. Swiss Point Data ще разшири географския си обхват, съчетано с предлагането на по-разнообразни логистични решения за нашите клиенти. Това носи значителни възможности за растеж и иновации, които са интегрална част от стратегията ни за засилено международно присъствие.” – коментира Изпълнителният директор на Swiss Point Data Ондрей Холик.

Какво споделят от българска страна?

„Изключително щастливи сме от успешното приключване на тази сделка за euShipments.com. Словакия е стратегически значим пазар за групата поради своята близост до важни пазари от Централна Европа като Чехия, Полша и Австрия.
Убедени сме, че в лицето на Ондрей и неговия екип, euShipments.com е намерил най-правилния партньор за реализиране на съвместната стратегия за затвърждаване на пазарното присъствие в ЦИЕ и предоставянето на висококачествена, всеобхватна и гъвкава логистична услуга на най-бързо растящите онлайн търговци от Европа и отвъд.“ – коментира Ангел Стефанов, партньор във фонда BlackPeak Capital.

Официалното споразумение по сделката беше заверено от упълномощените представители на euShipments.com и Swiss Point Data едновременно в две различни държави – Словакия и България. Консултанти по сделката от страна на euShipments бяха Mazars Slovakia, които извършиха финансов и данъчен дю дилиджънс, а Schoenherr Slovakia – правен дю дилиджънс и документация по сделката. Swisspoint беше представляван от адвокатското дружество Majerník & Miháliková.

ГЛЕДАЙТЕ: Къде Инвестират ИТ Специалистите? Успешните Стратегии – Част 1

ГЛЕДАЙТЕ: ИТ Индустрията във Варна – част 2 | Епизод 2 | The BIG TECH #BG | DevStyleR


Прочетете още:
1. В Динамичния ИТ Свят Трябва Адаптивност за Успешна Кариера
2. От Акции до Криптовалути – В Какво Инвестират ИТ Хората в България?
3. ТОП 3 Ключови Елемента при Стартиране на Кариера като QA Специалист


Последвайте ни във FacebookInstagramLinkedIn и YouTube.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,