28 април, 2024

QA специалистите са неразделна част от разработването на софтуер. Те са тези, които гарантират, че крайният продукт отговаря на стандартите за качество и че приложението е използваемо в реалния свят. Ако сте се ориентирали към QA кариера трябва да помислите по кой професионален път искате да поемете, тъй като QA специалистите имат няколко възможности.

НЕ ПРОПУСКАЙ: Запишете се за Безплатния Курс по Софтуерно Тестване с Възможност за Работа в Euro Games Technology. 

ЗАПИШИ СЕ ТУК

Тестването на уеб приложения, настолни компютри и мобилни устройства за осигуряване на качеството са по-разпространени области за QA специалистите, докато тестването на игри, сигурността и автоматизацията са по-тясно насочени. Независимо от посоката, в която искате да поемете, всеки път има своите уникални изисквания, въпреки че много от уменията се припокриват.

Днес ще ви представим най-важните съвети за започване на работа като QA специалист.

1. Запознайте се с основите, които използват QA специалистите

Преди да се впуснете в това кариерно приключение, би било добре да се запознаете с това какво другите ще искат от вас, като QA специалист.

*Основи на SQL – Независимо от това коя позиция ще изберете, трябва да познавате основните на SQL, които са задължителни за всички. Възможността да се извличат данни от структурирана база данни е от съществено значение за проверката дали даден фрагмент от код е сигурен и стабилен.

*Познаване на SDLC – Като човек, който тепърва започва кариерата си или преминава от друга, по-различна работа, трябва да познава жизнения цикъл на разработване на софтуер или SLDC. Познаването на разликата между Waterfall и Agile, както и на някои от Agile методологиите, като Scrum и Kanban, може да ви спечели мечтаната работа по време на интервю.

*Основи на GIT – GIT е система за контрол на версиите, която можете да използвате, за да споделяте код с екипа си. GitHub, GitLab и BitBucket са програмите, които се използват в по-голямата част от индустрията. Не забравяйте да се запознаете с основните команди и да придобиете представа за софтуера.

*Меки умения – Нетехническите умения са също толкова важни, колкото техническите. Висококвалифицираните кандидати, които не могат да работят в екип срещат голяма конкуренция в по-малко опитните кандидати, които обаче могат да работят в екип. Сред най-търсените меки умения са: комуникативност, желание за учене, способност за определяне на приоритети и управление на времето.

Кои са останалите ключови елемента, които е добре да знаете преди да стартирате кариера като QA специалист прочететe на DevStyleR.ioTop 3 Key Elements When Starting a Job as a QA Specialist


Междувременно не пропускайте възможността да се запишете за безплатния курс по Софтуерно тестване с възможност за работа в Euro Games Technology

Кандидатстването за курса е отворено до 31 март 2024 г. То е изключително лесно и изисква единствено попълване на онлайн формата ТУК.


Прочетете още:
1. Лъчезар Топалов: Проектите, Практиката и Състезанията са Тези, които ни Правят Истински Програмисти
2. Над 210 Кандидати за 24 Часа за Безплатния Курс по Софтуерно Тестване
3. Nintendo Планира да Създаде Нов Анимационен Филм за Super Mario


Следвайте ни във Facebook, Instagram, LinkedIn и YouTube.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR