27 април, 2024

Facebook ще изтрие раздела “Facebook News” в САЩ и Австралия. Решението ще влезе в сила в началото на април. Компанията заяви, че няма да сключва нови търговски споразумения за новинарско съдържание във Facebook News в Австралия, Франция и Германия, след като изтече срокът на съществуващите споразумения с издателите в тези страни.

Сделките на компанията с британските и американските издатели вече са изтекли.

Новината идва едва три години след като Facebook се съгласи да подкрепя издатели по свой избор в Австралия след тежка битка с правителството в Канбера за заплащането на съдържанието. За кратко време този спор накара #tech гиганта да забрани австралийското новинарско съдържание в платформата си.

Австралийското правителство обаче не одобрява решението на технологичната компания и според него “представлява неизпълнение на ангажимента ѝ за устойчивост на австралийските новинарски медии”.

Министърът на комуникациите Мишел Роуланд и заместник-министърът на финансите Стивън Джоунс заявиха в съвместно изявление, че Канбера търси съвети относно последващите стъпки.

Повече подробности прочетете на DevStyleR.ioEnd of Facebook News Content?


Очаквайте Част 1: Къде Инвестират ИТ Специалистите? Успешните Стратегии

Гледайте Втори Епизод “ИТ Индустрията във Варна – Компании, Кариера, Бъдеще” от документалната поредица The BIG TECH на DevStyleR.


Прочетете още:
1. Българинът Забогатява и е Склонен да Инвестира в Нови Продукти
2. Иван Хинов: Навремето Геймингът Беше Ниша, Сега е Част от Нашия Живот
3. Как да Спукаме Токсичния Балон в Работната ИТ Култура?


Следвайте ни във Facebook, Instagram, LinkedIn и YouTube.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR