28 април, 2024

Android пусна първата предварителна версия на Android 15 за разработчици. Android 15 ще включва най-новата версия на Privacy Sandbox – инициативата на Google за създаване на технологии, които едновременно защитават личните данни на хората онлайн и да предоставят на компаниите и разработчиците инструменти за изграждане на успешен цифров бизнес.

ЗАПИШЕТЕ СЕ НА УЕБИНАР “КЪДЕ ИНВЕСТИРАТ ИТ СПЕЦИАЛИСТИТЕ? УСПЕШНИТЕ СТРАТЕГИИ” ТУК

“С Android 15 продължаваме нашата работа по създаването на платформа, която помага да подобрите производителността си, като същевременно ви дава нови възможности за създаване на мултимедийни изживявания, минимизиране на въздействието върху батерията, максимална гладка работа на приложенията и защита на личните данни и сигурността на потребителите – всичко това на най-разнообразния набор от устройства”, пише в публикация в блога Дейв Бърк, вицепрезидент на инженерния отдел на Android.

В Android 15 е добавена поддръжка на частично споделяне на екрана, което позволява на потребителите да споделят или записват конкретен прозорец на приложение, вместо да използват целия екран.

Камерата също се актуализира с подобрения за снимки, направени при слаба светлина, и с подобрени настройки за интензивността на светкавицата.

Подобренията на производителността в рамката за динамична производителност на Android (ADPF) включват режим на енергийна ефективност за сесии с подсказване, регулиране на честотите на графичния процесор и централния процесор, за да се отговори на изискванията за натоварване, и прагове на топлинния резерв.

Разработчиците, които искат да изпробват Android 15, могат да го направят на телефони Pixel 6, 7 или 8, или на Pixel Fold или Pixel Tablet.

Повече подробности около новите функции прочетете на DevStyleR.ioAndroid Releases First Preview of Android 15 for Developers


Гледайте Втори Епизод “ИТ Индустрията във Варна – Компании, Кариера, Бъдеще” от документалната поредица The BIG TECH на DevStyleR.

Слушайте подкаст на DevStyleR “Може ли да се доверим на Cloud Provider”.

Следвайте ни във Facebook, Instagram, LinkedIn и YouTube.


Прочетете още:
1. Водещи Професионалисти, Част от “Къде Инвестират ИТ Специалистите? Успешните Стратегии”
2. Във Всяка Една Сфера Има Частица от Красотата на Математиката
3. По-Малко от Два Месеца до Международния Научен Фестивал FISSION

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR