27 април, 2024

Деветото издание на международния научен фестивал FISSION ще се проведе на 12-ти и 13-ти април 2024 г. на територията на Американския колеж в София.

ЗАПИШИ СЕ: Водещи Професионалисти, Част от “Къде Инвестират ИТ Специалистите? Успешните Стратегии”

Всяка година събитието събира млади хора от различни държави, за да представят академични научни проекти. FISSION се организира от избрана група ученици от Американския колеж под ръководството на училищната Администрация и д-р Красимира Чакърова, учител по физика в Колежа.

Участниците са ученици от 5-ти до 12-ти клас, от различни части на България и света.

По време на научния фестивал всички ученици имат възможността да представят проекти в категории, вариращи от биомедицински, биологични и химични науки до екология и науки за околната среда, компютърни науки, математика, физика и инженерство.

За всички отбори, които не са от София, е осигурено настаняване в хотел през вечерта на 12-ти април, а за всички участници и техните ръководители има храна и напитки по време на фестивала на 13-ти април.

Всеки проект се оценява от жури, съставено от учени и експерти. След като проектите биват внимателно разгледани и оценени, журито награждава учениците с „Най-добър проект“ или „Почетно отличие“ във всяка категория.

Програмата на събитието включва обиколки из училището, семинари и лекции за участниците и техните ръководители от гост-лектори и учени, както и различни възможности за създаване на контакти.

Събитието е отворено и за посетители и гости на 13-ти април 2024 г.

Миналогодишното издание на FISSION бе първото присъствено издание от 2019 г. насам. В него 104 ученици, заедно със своите ръководители, представиха общо 55 проекта, а множество посетители имаха възможността да разгледат проектите и да се насладят на програмата на събитието.

Тази година международният фестивал на природните науки FISSION отново ще посрещне участници от цял свят и ще ги насърчи да са любопитни и да вдъхновяват. Регистрацията на участници във фестивала продължава и през месец февруари.

Повече информация можете да намерите на уебсайта на FISSION, както и във Facebook и Instagram.


Гледайте Втори Епизод “ИТ Индустрията във Варна – Компании, Кариера, Бъдеще” от документалната поредица The BIG TECH на DevStyleR.

Слушайте подкаста на DevStyleR “Може ли да се доверим на Cloud Provider”.

Следвайте ни във Facebook, Instagram, LinkedIn и YouTube.


Прочетете още:
1. Водещи Професионалисти, Част от “Къде Инвестират ИТ Специалистите? Успешните Стратегии”
2. Във Всяка Една Сфера Има Частица от Красотата на Математиката
3. В Програмния Код Има Изкуство, Винаги Търся Красотата

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR