27 април, 2024

Microsoft сподели някои подробности за новостите, които ще включва версията .NET 9. Преди няколко месеца компанията пусна .NET 8 и въпреки че .NET 9 не се очаква да излезе до края на тази година, вече е ясно какви ще са подобренията и актуализациите, които да очакваме.

ЗАПИШИ СЕ: Уебинар на Тема „Къде Инвестират ИТ Специалистите? Успешните Стратегии“

Технологичният гигант обяви също, че първият предварителен преглед на .NET 9 и третият предварителен преглед на .NET Aspire вече са налични.

ЗАПИШИ СЕ ЗА УЕБИНАРА ТУК

От Microsoft посочват, че основните области, в които ще бъдат направени подобрения, са разработката на приложения в облака и на приложения с изкуствен интелект.

“През последните няколко години изградихме силни основи на облачните приложения, като производителност по време на изпълнение и мониторинг на приложенията. Ще продължим тези усилия. Също така насочваме вниманието си и към сферата на производствените инфраструктури и услуги, например работа в Kubernetes и използване на управлявани бази данни и кеширащи услуги като Redis”, пише екипът на .NET в Microsoft в публикация в блога.

За да подобри производителността на приложенията в облака компанията работи по Native AOT. Въпреки предимствата си, Native AOT изисква използването на много инструменти, с които разработчиците обикновено не работят, което го прави недостъпен.

Голяма част от .NET 9 ще бъде актуализирането на поддръжката на Visual Studio, за да стане по-достъпна за разработчиците.

Повече подробности около новостите в .NET 9 прочетете на DevStyleR.ioThe First Preview of .NET 9 is Available


Гледайте Втори Епизод “ИТ Индустрията във Варна – Компании, Кариера, Бъдеще” от документалната поредица The BIG TECH на DevStyleR.

Слушайте новия подкаст на DevStyleR “Може ли да се доверим на Cloud Provider”.

Следвайте ни във Facebook, Instagram, LinkedIn и YouTube.


Прочетете още:
1. Във Всяка Една Сфера Има Частица от Красотата на Математиката
2. GitHub Отвори Нова Група за Проекти с Отворен Код, Фокусирани върху ИИ
3. Топ 5 на Най-Добрите Книги за Инвестиране

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR