27 април, 2024

“Инвестициите: това е една лесна игра, ако можете да контролирате емоциите си”

Уорън Бъфет

Книгите са сред най-добрите източници на информация, в чиито страници има събрани ценни знания и съвети, които биха ни били от голяма полза – както в личния ни живот, така и в работата. Независимо в коя сфера искаме да се развиваме, винаги е добра идея да добавим книгите като част от пътя на израстването, личното самоусъвършенстване и ключовите “оръжия”, които биха ни изстреляли на върха на кариерата ни.

НЕ ПРОПУСКАЙ: Уебинар на Тема “Къде Инвестират ИТ Специалистите? Успешните Стратегии”

ЗАПИШИ СЕ ЗА УЕБИНАРА ТУК

И ако избираме да се потопим в света на финансите, когато става въпрос за тяхното разбиране, бъдете сигурни, че малко решения са по-лесни, по-евтини или по-въздействащи от това да се образовате с помощта на страхотна книга за инвестиране.

Парите засягат всичко, което правим, така че научаването на правилното инвестиране в началото може да има огромно значение за крайния ви успех.

Важно е да научите инвестиционната терминология. Ще искате да разберете каква е разликата между акция и облигация, как работи криптовалутата, как инфлацията влияе на инвестициите, каква е ролята на толерантността към риска и как данъчната ефективност може да увеличи възвръщаемостта на портфейла.

Също толкова важно е да разберете какво правят и какво не правят парите за човек, който се стреми да увеличи богатството си за бъдещи житейски събития.

Това включва начина, по който взаимодействаме с парите, как семейният опит може да формира инвестиционните ни перспективи и как значителните дългове могат да бъдат пречка за постигането на житейските ни цели.


Днес ще разгледаме списък с ТОП 5 книги за инвестициите, които да прочетете още сега.


“Интелигентният инвеститор”
Автор: Бенджамин Греъм

Публикувана първоначално през 1949 г., “Интелигентният инвеститор” дълго време се смяташе за единствената книга, която трябва да прочетете, за да научите принципите на инвестирането. Темите в книгата включват концепциите за дългосрочно инвестиране и философията на Греъм за инвестиране в стойност, което му отрежда място в рафта с книги на всеки сериозен инвеститор. Греъм е известен не само със статута си на баща на стойностното инвестиране, но и с напътствията си към изпълнителния директор на Berkshire Hathaway Inc. Уорън Бъфет, който използва принципите на Греъм, за да се превърне в може би най-добрия инвеститор на всички времена.


“Алманахът на бедния Чарли”
Автор: Чарлз Т. Мънгър

Чарлз Мънгър, по-известен като Чарли Мънгър, може и да не е познат на повечето инвеститори, но неговият дългогодишен приятел и бизнес партньор Уорън Бъфет би трябвало да е известен. В продължение на десетилетия Мънгър беше дясната ръка на Бъфет, ръководещ конгломерата и холдинга Berkshire Hathaway. Считан за един от най-острите бизнес умове на XX и XXI век. Тази книга е базирана на 11 лекции, които Мънгър е изнесъл между 1986 и 2007 г.


“Малката книга за разумно инвестиране: Единственият начин да си гарантирате справедлив дял от възвръщаемостта на фондовия пазар”
Автор: Джон К. Боугъл

Богъл е покойният основател на The Vanguard Group и създател на първия индексен взаимен фонд. Той е известен с принципа си да се инвестира целенасочено, да се поддържа дългосрочна цел и да се намалят вътрешните такси, доколкото е възможно. Той също така беше привърженик на осредняването на разходите в долари – метод на последователно и търпеливо инвестиране. Чрез книгата му читателят ще разбере разликите между разумното инвестиране и спекулацията. Не бива да се изненадвате, че едно от всеобхватните заключения е, че нискоразходните индексни фондове – специалитетът на Vanguard – са разумен ход за повечето инвеститори.

Кои са останалите книги разберете на DevStyleR.ioTop 5 Best Books on Investing


Гледайте Втори Епизод “ИТ Индустрията във Варна – Компании, Кариера, Бъдеще” от документалната поредица The BIG TECH на DevStyleR.

Слушайте подкаста на DevStyleR “Може ли да се доверим на Cloud Provider”.

Следвайте ни във Facebook, Instagram, LinkedIn и YouTube.


Прочетете още:
1. Дни на Роботиката’24 към ТУ-София с Нови Състезателни Категории
2. Огромен Интерес от Желаещи за Тренировъчния Лагер RISE Bootcamp
3. Подарък за Свети Валентин в Последния Момент? Топ 3 Страхотни Идеи

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR