29 април, 2024

Принстънски университет

Samsung Research America (SRA) се присъедини към новата програма NextG Corporate Affiliates на Принстънския университет, съобщава Telecoms News. Програмата обединява индустрията и академичните среди в името на научните изследвания в областта на безжичните 6G мрежи и свързаните с тях технологии.

ЗАПИШИ СЕ: Уебинар на Тема „Къде Инвестират ИТ Специалистите? Успешните Стратегии“

Инициативата NextG стартира миналата година в Училището за инженерни и приложни науки на Принстън и има за цел да развие все повече иновациите в областта на мрежите, сензориката и други ключови области, които ще бъдат в основата на инфраструктурата за данни от следващо поколение.

“Най-добрите академични изследвания, които помагат да се реализират обещанията на бъдещите безжични мрежи, се основават на тясно взаимодействие между преподавателите и технологичните лидери в индустрията”, каза Андреа Голдсмит, декан на Училището по инженерство и приложни науки в Принстън.

SRA е в тясно сътрудничество с преподавателите от Принстън и ще предоставя критични прозрения за нуждите и приложенията в реалния свят, които могат да бъдат в полза на академичните проекти. Сред другите корпоративни партньори са Ericsson, Nokia и Qualcomm.

Повече подробности около новината прочетете на DevStyleR.ioSamsung and Princeton University Join Efforts in 6G Research


Гледайте Втори Епизод “ИТ Индустрията във Варна – Компании, Кариера, Бъдеще” от документалната поредица The BIG TECH на DevStyleR.

Слушайте подкаста на DevStyleR “Може ли да се доверим на Cloud Provider”.

Следвайте ни във Facebook, Instagram, LinkedIn и YouTube.


Прочетете още:
1. GitHub Отвори Нова Група за Проекти с Отворен Код, Фокусирани върху ИИ
2. Топ 5 на Най-Добрите Книги за Инвестиране
3. Основателят на ERP.BG Представи Инструмент за Създаване на Собствен ИИ на Wine&Spirits Show 2024

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR