28 април, 2024

Voltron Data, компанията, която ускорява изграждането на модулни и композитни системи за анализ на данни, обяви днес пускането на Ibis 8.0. Ibis позволява на разработчиците лесно да изпълняват код в множество платформи за данни – позволявайки да се направи правилната за задачата заявка.

ЗАПИШИ СЕ: Уебинар на Тема „Къде Инвестират ИТ Специалистите? Успешните Стратегии“

Новата версия има първите си специализирани поточни бекендове за Apache Flink и RisingWave, предлагайки различни двигатели за изпълнение на партиди, а сега и на потоци, обединени с един API за рамки от данни на Python.

“Разработчиците вече могат да пишат код само веднъж и да го използват в локални, пакетни, CPU, GPU, а сега и в реално време. Ibis е начело на инициативата за премахване на бариерите между двигателите за изпълнение на заявки за пакетна и поточна обработка. Това е голяма стъпка към модулна и съвместима екосистема за данни във всички парадигми”, казва Джош Патерсън, съосновател и главен изпълнителен директор на Voltron Data.

Ibis е независимо управляван проект с отворен код, подкрепен от Voltron Data и сътрудници от различни платформи за данни, включително Google, Starburst Data и RisingWave. Без промяна в кода потребителите могат да работят с два стрийминг двигателя – Apache Flink и RisingWave.

Повече подробности около новината прочетете на DevStyleR.ioVoltron Data Releases Ibis 8.0, Developers Will Write Code Only Once


Гледайте Втори Епизод “ИТ Индустрията във Варна – Компании, Кариера, Бъдеще” от документалната поредица The BIG TECH на DevStyleR.

Слушайте новия подкаст на DevStyleR “Може ли да се доверим на Cloud Provider”.

Следвайте ни във Facebook, Instagram, LinkedIn и YouTube.


Прочетете още:
1. Топ 5 на Най-Добрите Книги за Инвестиране
2. Дни на Роботиката’24 към ТУ-София с Нови Състезателни Категории
3. В Програмния Код Има Изкуство, Винаги Търся Красотата

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR