28 април, 2024

X, платформата за социални медии, временно е забранила на потребителите да търсят името Тейлър Суифт, след като миналата седмица в Интернет се разпространиха фалшиви сексуални изображения на певицата, предава Reuters.

“Това е временно действие с цел предпазливост, тъй като за нас безопасността е на първо място, каза в изявление Джо Бенарох, ръководител на бизнес операциите в X.

Припомняме ви, че Тейлър Суифт беше избрана за “Личност на годината” от списание Time през 2023 г., след като счупи всички музикални рекорди с глобалното си турне и се превърна в най-стриймвания музикален изпълнител в света.

Не пропускай: Уебинар на тема Къде Инвестират ИТ Специалистите? Успешните Стратегии

В петък прессекретарят на Белия дом Карин Жан-Пиер определи фалшивите изображения като “притеснителни” и заяви, че компаниите за социални медии са длъжни да предотвратят разпространението на подобна фалшива информация.

Едно от тези изображения на певицата, което е споделено в X, е гледано 47 милиона пъти, преди акаунтът да бъде спрян, според доклад на New York Times.

Повече подробности около новината прочетете на DevStyleR.ioX Blocks Search for Taylor Swift After Leak of Fake Sexual Images

***

Гледайте Втори Епизод “ИТ Индустрията във Варна – Компании, Кариера, Бъдеще” от документалната поредица The BIG TECH на DevStyleR.

Слушайте подкастa на DevStyleR “Може ли да се доверим на Cloud Provider”.

Следвайте ни във Facebook, Instagram, LinkedIn и YouTube.

***

Прочетете още:
1. Apple с Промени в Отговор на Закона за Цифровите Пазари на ЕС
2. Екипът на CodeIT 2024 за Конкурса и Пътешествието в Света на Програмирането
3. Nexo Съди България за над 3 млрд. долара

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR