28 април, 2024

Apple обяви нови актуализации на iOS, Safari и App Store, които са предназначени специално за Европейския съюз. Новите актуализации идват в отговор на настъпващите промени в Закона за цифровите пазари (DMA), които ще влязат в сила през март.

Актуализации обхващат над 600 нови API, усъвършенствани анализи на приложения, поддръжка на алтернативни браузъри и повече възможности за обработка на плащания за приложения и разпространение на приложения за iOS.

Според публикация в блога на Apple целта на тези промени е да се запази качеството и сигурността, които потребителите в ЕС очакват от Apple, като същевременно се адаптират към новата регулаторна среда.

Въвеждането на нови методи за плащане и изтегляне на приложения в iOS обаче поражда опасения за повишени рискове от зловреден софтуер, измами и други заплахи за сигурността и неприкосновеността на личния живот.

Поради тази причина Apple въвежда нови мерки за защита, които включват нотариална заверка на приложенията за iOS, изискване на оторизация за разработчиците на пазари и разкриване на информация за алтернативни методи на плащане.

Apple предупреждава, че въпреки тези защити някои рискове все още ще продължат да съществуват за потребителите от ЕС.

Повече подробности около новината прочетете на DevStyleR.ioApple with Changes in Response to EU Digital Markets Act

***
Гледайте Втори Епизод “ИТ Индустрията във Варна – Компании, Кариера, Бъдеще” от документалната поредица The BIG TECH на DevStyleR.

Слушайте подкаста на DevStyleR “Може ли да се доверим на Cloud Provider”.

Следвайте ни във Facebook, Instagram, LinkedIn и YouTube.

***

Прочетете още:
1. Екипът на CodeIT 2024 за Конкурса и Пътешествието в Света на Програмирането
2. Nexo Съди България за над 3 млрд. долара
3. Запиши се на Уебинара: Къде Инвестират ИТ Специалистите? Успешните Стратегии

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR