29 април, 2024

Индия отправи предупреждение към технологичните компании, че ще наложи забрани, ако не предприемат активни мерки срещу фалшивите видеоклипове, които се създават с помощта на изкуствен интелект.

Предупреждението идва след като се появи фалшива реклама с образа на популярна личност в Индия – критека Сачин Тендулкар, в която се насърчава използването на онлайн платформа за хазарт.

 

Заместник-министърът на информационните технологии Раджев Чандрасекхар заяви, че министерството планира да промени правилата в областта на информационните технологии до следващата седмица, за да създаде ясни закони за противодействие на фалшивите технологии в медийното пространство.

Раджев Чандрасекхар, Зам.-министър на информационните технологии

“Ако някоя платформа смята, че може да се измъкне, без да премахва фалшивите видеоклипове от съдържанието си, или подхожда небрежно към тях, ние имаме правото да защитим нашите граждани, като блокираме такива платформи”, заяви Чандрасекхар на пресконференция.

Той заяви още, че министерството е информирало технологичните платформи, че ако не успеят да се преборят ефективно с проблема, това ще доведе до правни последствия.

Заместник-министърът заяви също, че подобно съдържание е незаконно, опасно и приемливо.

Остават само няколко месеца до следващите избори в Индия, а фалшифицирането на образи с помощта на изкуствения интелект допълнително създава сериозни притеснения на правителството.

Повече подробности около новината прочетете на DevStyleR.ioIndia Jumps on TECH Companies, Warns of Serious Bans


Гледайте Втори Епизод “ИТ Индустрията във Варна – Компании, Кариера, Бъдеще” от документалната поредица The BIG TECH на DevStyleR.

Слушайте подкаста на DevStyleR “Може ли да се доверим на Cloud Provider”.

Следвайте ни във Facebook, Instagram, LinkedIn и YouTube.

Прочетете още:
1. Къде Инвестират ИТ Специалистите? Успешните Стратегии
2. Google Обяви Нови Подобрения в Google Cast
3. Amazon Съкращава 500 Служители в Twitch

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR