28 април, 2024

Европа бележи значителен напредък в областта на хуманоидните роботи

Компанията за хуманоидни роботи 1X Technologies, със седалище в Маунтин Вю, Калифорния, е набрала 100 млн. долара финансиране от серия Б с участието на шведския рисков капитал EQT Ventures.

Компанията успя да набере над 125 млн. долара за по-малко от година, след като бяха набрани 23,5 млн. долара от серия А2 от OpenAI и Tiger Global в началото на 2023 г.

Запознайте се с NEO

Това финансиране ще подпомогне за създаването на безопасни и усъвършенствани андроиди в търговски мащаб. Най-голяма цел до момента на 1X Technologies е да се отговори на глобалните нужди от служители. Средствата, също така ще подпомогнат и корпоративните клиенти на 1X в областта на логистиката и охраната.

NEO – новият домашен помощник

Компанията за хуманоидни роботи има намерения да използва новия капитал за второто си поколение Android NEO. NEO има мисията да помага при ежедневните домашни дейности.

Хуманоидният робот NEO е висок 165 см и тежи 30 кг. Той може да държи предмети, да ходи, както и да изразява емоции чрез различни мимики и жестове.

Повече подробности около новината прочетете на DevStyleR.ioOpen AI-backed startup raises $100 million in funding to bring humanoid robots into the home


Гледайте Втори Епизод “ИТ Индустрията във Варна – Компании, Кариера, Бъдеще” от документалната поредица The BIG TECH на DevStyleR.

Слушайте новия подкаст на DevStyleR “Може ли да се доверим на Cloud Provider”.

Следвайте ни във Facebook, Instagram, LinkedIn и YouTube.

Прочетете още:
1. NVIDIA Представи Нови Stable Diffusion Модели, Ускорени с NVIDIA TensorRT
2. ЗЛОВЕЩИ РАЗКРИТИЯ: Служители на eBay заплашвали двойка с погребален венец и живи насекоми?
3. Комисията по ценни книжа и борси одобри създаване на борсово търгувани фондове за биткойн

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR